Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer hangt prijskaartje aan Iconia Tab W510 en W700 Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2012, 19:39 CategorieHardware

Eerder deze week kwam er informatie naar buiten over de waarschijnlijke prijzen van de Windows 8 en Windows RT tablets van ASUS. Helaas waren deze prijzen nogal aan de hoge kant waardoor de aandacht uitgaat naar wat andere fabrikanten doen. Ook Acer heeft twee Windows 8 tablets gepland staan voor eind oktober en heeft inmiddels de prijzen bevestigd.

Update 21.09: Acer heeft in Italië prijzen bekendgemaakt die gelukkig een stuk aantrekkelijker zijn.

Acer Iconia Tab W510 & W700

Acer heeft in Nieuw-Zeeland de prijzen van de Iconia Tab W510 en Iconia Tab W700 bekendgemaakt. De eerste genoemde tablet draait op Windows 8 Pro met een Intel Arom processor en moet 999 Nieuw-Zeeland dollars kosten. De Iconia Tab W700 draait ook op Windows 8 Pro maar beschikt over een krachtigere Intel Core i5 processor met een kloksnelheid van 1.7GHz en een groter display. Dit model zou een adviesprijs van 1.799 Nieuw-Zeeland dollars krijgen.

De website Tech jungle heeft de prijzen omgezet naar Amerikaanse prijzen (712 en 1299 dollar) en dat maakt het voor ons weer iets makkelijker om de Nederlandse prijzen in te schatten, kijkend naar eerder gelanceerde producten. Om even aan te tonen dat de Acer tablets niet goedkoop zijn komt het erop neer dat de Iconia Tab W510 in Nederland een kleine 700 euro zou gaan kosten. De Iconia Tab W700 zou voor een kleine 1.200 euro in de winkels komen te liggen. Dat is natuurlijk simpel omgerekend en de belasting erbij opgeteld, maar zo simpel werkt het helaas niet vaak. Het is namelijk afhankelijk van andere kosten als import, belastingen en lokale prijsstrategie.

Lees verder voor meer informatie over de Iconia Tab W510 en W700.

Prijzen Windows 8 tablets

Het begint erop te lijken dat wanneer je een Windows 8 of Windows RT tablet wilt je toch minimaal 600 euro uit moet geven. De goedkoopste modellen die we tot nu toe voorbij hebben zien komen zijn de 599 dollar (waarschijnlijk dus ook euro) kostende ASUS Vivo Tab RT zonder keyboard dock en de 699 euro kostende Samsung ATIV Tab. Dat is niet weinig voor een tablet die je ook vaak nog eens naast je desktop PC zult gebruiken. Vooral van Windows RT tablets werd verwacht dat deze qua prijs interessant zouden zijn voor consumenten en zouden kunnen concurreren met vele Android tablets. Zoals het er nu uitziet is dat alleen het high-end segment.

Naar mijn idee ligt hier een grote kans voor Microsoft met haar Surface tablets. Wanneer de softwaregigant in ieder geval de Windows RT variant voor zo’n 400 euro in de markt weet te zetten is het de goedkoopste Windows 8 (Windows RT in dit geval) tablet die tot nu toe gelanceerd is met een redelijk prijsverschil met de eerstvolgende tablet, de ASUS Vivo Tab.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.