Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon introduceert Kindle Paperwhite e-reader

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2012, 20:56 CategorieHardware

Amazon heeft vandaag tijdens een persevenement in de VS drie nieuwe Kindle e-readers aangekondigd; de Kindle, de Kindle Paperwhite en de Kindle Paperwhite 3G. De nieuwe naam ‘Paperwhite’ is gekozen omdat de betreffende modellen gebruikmaken van een nieuw front-lit display dat lezen in het donker mogelijk maakt en een verbeterd capacitief touchscreen.

Introducing the new Kindle Paperwhite

Kindle Paperwhite

De nieuwe Paperwhite modellen beschikken over een display dat 25 procent meer contrast biedt dat de displays in de huidige Kindle e-readers. Daarnaast is de resolutie 62 procent hoger (212 ppi) waardoor teksten nog scherper overkomen en comfortabeler te lezen zijn. Het belangrijkste is natuurlijk de toevoeging van verlichting, welke volgens Amazon alleen op het display valt waardoor in het dinker lezen comfortabeler is. De Paperwhite modellen zijn maar 9.1mm dik, het gewicht bedraagt ongeveer 212 gram en de batterij zou volgens Amazon minimaal acht weken mee moeten gaan wanneer volledig opgeladen. De e-readers beschikken niet over fysieke knoppen dus je bent volledig aangewezen op het touchscreen.

De interface is ook op sommige punten aangepast. Volgens Amazon zijn de lettertypen gedetailleerder en kan de helderheid van het display middels een slider aangepast worden. De software kan nu zelfs berekenen hoe snel je leest en inschatten hoe lang het duurt voordat je een hoofdstuk of zelfs het hele boek uitgelezen hebt. Het homescreen beschikt over een “cover mode” waarmee je door je bibliotheek kunt bladeren.

De Wifi-only Kindle Paperwhite wordt vanaf 1 oktober geleverd voor een prijs van 119 dollar, terwijl de 3G variant 179 dollar kost.

Hands-on met de Kindle Paperwhite

Nieuwe Kindle

Naast de aankondiging van de nieuwe Paperwhite e-readers heeft Amazon de prijs van de goedkoopste Kindle e-reader verlaagd naar 69 dollar. Afgezien van de prijs is de Kindle nagenoeg hetzelfde als het model van vorig jaar. Zo beschikt de e-reader over een 6 inch E-Ink display en een Wifi module. Wel krijgt de nieuwe Kindle de nieuwe lattertypen en de scherpere tekstweergave van de Paperwhite apparaten. Vanaf 14 september moet de Kindle te koop zijn.

Via: The Verge

 • Delen:

Reacties

 1. Rob van Eck
  30 september, 2012 om 17:46

  Hallo Martijn,
  Bedankt voor je vooraankondiging van de nieuwe Kindle Paperwhite. Het is mij niet duidelijk welke formats je kunt downloaden, of ben je helemaal van Amazon.com afhankelijk. Ik wil ook graag Nederlandse boeken lezen. Bedankt alvast voor je reactie,

  Rob

  • Sam Rijver
   30 september, 2012 om 18:22

   Nog steeds dezelfde formaten als eerst. Vooral .mobi dus. .epub boeken (Nederlands vooral) zul je dus eerst moeten omzetten via een programma als calibre

One Trackback

 1. By Ereader NL Amazon onthult drie nieuwe Kindle-tablets en e-reader - WINMAG Pro » Ereader NL on 8 september, 2012 at 03:00

  […] en e-reader Amazon opgedoken in reclameNU.nlKindle Tablet en e-reader duiken op in reclameTechzineAmazon introduceert Kindle Paperwhite e-readerTablets MagazineZoekmachine Marketing Blog (Blog) -ZDNet.nl -Telegraaf.nlalle 64 […]

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.