Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon onthult 7 inch en 8.9 inch Kindle Fire HD tablets

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2012, 21:25 CategorieAndroid

Naast een compleet nieuwe serie Kindle e-readers heeft Amazon vandaag in de VS een nieuwe line-up Kindle Fire tablets gelanceerd. De originele 7 inch Kindle Fire heeft een update gekregen, maar daarnaast worden er twee nieuwe Kindle Fire HD tablets gelanceerd. Amazon heeft zich zeker niet ingehouden met de specificaties en heeft ook de prijs aantrekkelijk weten te houden.

De Kindle Fire HD serie bestaat uit twee modellen; een 7 inch tablet en een 8.9 inch tablet. Waar bij de eerste generatie Kindle Fire de focus voornamelijk op de software leek te liggen laat Amazon met de Kindle Fire HD serie zien dat ook de hardware van groot belang is. Zo zijn beide modellen voorzien van een Texas Instruments OMAP 4470 processor en een HD display.

Introducing the Kindle Fire HD

Kindle Fire HD 8.9

De 8.9 inch Kindle Fire is het grotere model waar veel mensen op gewacht hebben. Deze tablet beschikt over een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels (254ppi) en een IPS display voor een hoog contrast en wijde kijkhoeken. Verder is de tablet uitgerust met een HD camera aan de voorzijde voor videogesprekken, 16GB aan opslaggeheugen, een HDMI uitgang, een beter reflectiefilter dat reflecties met 25 procent moet verminderen, stereo speakers, een dual-band 2.4GHz/5GHz Wifi receiver, twee antennes en de nieuwe MIMO radio technologie die de Wifi verbinding sneller en stabieler moet maken, zelfs 41 procent sneller dan de nieuwe iPad volgens Amazon.

De 8.9 inch Kindle Fire HD heeft een prijs van 299 dollar meegekregen. Ook is er een 4G LTE model met 32GB opslaggeheugen beschikbaar voor 499 dollar. Bij de laatste variant kunnen gebruikers een abonnement voor 50 dollar per jaar. Hiervoor krijg je per maand een datalimiet van 250Mb, 20GB cloudopslag bij Amazon en 10 dollar tegoed voor apps.

Kindle Fire HD 7

De 7 inch Kindle Fire HD beschikt over een HD resolutie van 1.280 bij 800 pixels maar is verder uitgerust met nagenoeg dezelfde specificaties als het 8.9 inch model. Zo krijg je onder meer twee antennes voor optimaal Wifi bereik, een HDMI poort, 16GB aan opslaggeheugen en Bluetooth. Volgens Amazon moet de tablet wanneer volledig opgeladen zo’n 11 uur meegaan. Het 7 inch model is vanaf vandaag te bestellen voor een prijs van 199 dollar en zal vanaf 14 september geleverd worden.

Hieronder vind je een korte hands-on video van de 7 inch Kindle Fire HD.

Software

Wat betreft de software heeft Amazon de Whispersync technologie toegevoegd waarmee gebruikers op kunnen slaan waar ze gebleven zijn in een spel of audioboek. Ook komen er nieuwe geoptimaliseerde applicaties, waaronder Facebook, een e-mail client en Skype. De Kindle Fire HD ondersteunt ook meerdere gebruikersaccounts en verbeterde instellingen voor ouderlijk toezicht. Daarnaast heeft Amazon de X-Ray feature weer toegevoegd waarmee relevante informatie over een boek, film of TV serie opgevraagd kan worden wanneer je leest of kijkt.

Advertenties

Overigens moet wel gezegd worden dat alle nieuwe Kindle Fire tablets advertenties tonen in het ontgrendelscherm. Op deze plek licht Amazon ‘special offers’ uit. Je hebt in tegenstelling tot bepaalde Kindle e-readers van vorig jaar niet de keuze uit een advertentie-vrij model en een model waarop geadverteerd wordt. Deze advertenties worden dus altijd getoond wanneer je de tablet ontgrendelt en verdwijnen zodra je in het homescreen zit. Het is niet bekend of je de advertenties kunt laten verdwijnen door een ‘fee’ te betalen, maar gezien de lage prijs van de tablets lijkt me dat iets waar je wel mee kunt leven.

Kindle Fire HD in Nederland

Helaas zijn beide modellen voorlopig nog niet in Nederland te koop. Amazon is onlangs wel in verschillende Europese landen begonnen met de uitrol van haar Appstore dus het zou zomaar kunnen dat ook de Kindle Fire tablets binnenkort naar Europa komen.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.