Amazon webwinkel in oktober naar Nederland

14 september 2012 1 Minuut 1 Reacties
Amazon-Kindle-Fire-HD-2

Amazon is de grootste online retailer ter wereld en heeft met name in de VS een groot marktaandeel voor het online verkopen van onder meer boeken, elektronica en mediadragers. Ook in Europa is Amazon al actief. Zo hebben consumenten in Italië, Duitsland en Frankrijk al toegang tot de webwinkel. Binnenkort zal Amazon ook in Nederland de deuren openen.

Amazon webwinkel

Tegenover De Telegraaf bevestigt een woordvoerster van het Centraal Boekhuis dat Amazon met het bedrijf in gesprek is over de distributie van boeken. Het bedrijf zou volgens de bronnen van De Telegraaf ook werken aan contracten voor muziek, video’s en TV series. Het is niet duidelijk of Amazon zich in eerste instantie alleen zal richten op media of dat het bedrijf ook gelijk de concurrentie aangaat met grote online winkels in Nederland door het verkopen van onder meer elektronica. De webwinkel zou ergens in oktober de deuren moeten openen.

Overigens meldden de bronnen van Tweakers vandaag dat de opening deze maand nog (of wellicht iets later) zou moeten plaatsvinden en dat Amazon aanvankelijk geen distributiecentra in Nederland zal openen; de levering gaat waarschijnlijk via de Duitse en misschien Britse verdeelcentra.

Kindle Fire tablets

Met een eigen webwinkel wordt de kans ook steeds groter dat Amazon haar nieuwe Kindle Fire tablets in Nederland zal lanceren. Eerder dit jaar opende Amazon in diverse Europese landen haar eigen Appstore en via de webwinkel in deze landen kunnen consumenten inmiddels voor het eerst ook de Kindle Fire modellen bestellen.

Reacties (1)