Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.1 Jelly Bean voor de Galaxy Note 10.1 en Tab 2 (7.0) gelekt

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2012, 12:29 CategorieAndroid

Samsung en Android updates zijn twee dingen die niet naadloos op elkaar aansluiten, maar inmiddels lijkt er wat schot in de zaak te komen. Hoewel de onder meer originele Galaxy Tab 8.9 en Galaxy Tab 10.1 nog steeds wachten op een Android 4.0 Ice Cream Sandwich update lijkt de Android 4.1 Jelly Bean update voor de Galaxy Note 10.1 en Galaxy Tab 2 (7.0) om de hoek te staan.

De website Sammobile heeft de eerste Android 4.1 Jelly Bean test firmware voor de Galaxy Note 10.1 en de Galaxy Tab 2 (7.0) in handen gekregen en beschikbaar gesteld voor gebruikers van deze tablets. Dat de Galaxy Note 10.1 een Jelly Bean update zou krijgen was al bevestigd door Samsung maar of ook de Galaxy Tab 2 serie een update krijgt werd door Samsung niet bevestigd, noch ontkend.

De Jelly Bean test ROMs zijn reeds te downloaden maar voordat je aan de slag gaat moet gezegd worden dat het om testversies gaat en dat er dus nog veel bugs in kunnen zitten. Daarbij is deze firmware alleen geschikt voor de GT-N8000 en GT-P3100 modellen, en je moet firmware versie P3100DDBLH3 (Tab 2(7.0) of N8000DDALH1 (Note 10.1) draaien om de update te kunnen installeren. Mocht je de update uitvoeren dan vervalt de garantie op je tablet en zal het apparaat in de toekomst niet meer automatisch voorzien worden van de nieuwste software. Mijn advies; even wachten totdat de update officieel wordt uitgerold door Samsung. Het is in ieder geval goed om te horen dat er aan gewerkt wordt.

Mocht je het toch niet kunnen laten dan zijn de gelekte firmware versies hier te vinden;

Galaxy Note 10.1 Jelly Bean update – download
Galaxy Tab 2 (7.0) jelly Bean update – download

  • Delen:

Reacties

 1. nam
  22 september, 2012 om 20:52

  Hallo,

  Zou graag weten wanneer er een jelle bean update komt voor de Samsung Galaxy Tab2 10.1. Flash player wordt niet meer update voor android 4.x

  Groetjes,

  Nam

  • Martijn Chel
   22 september, 2012 om 20:59

   Dat weet helaas niemand. Samsung wil geen duidelijkheid geven, zeer irritant.

 2. florien
  14 november, 2012 om 16:11

  Hallo,

  is het mogelijk om de samsung galaxy tab 2 7.0 ICS
  te updaten naar 4.0 jelly bean
  alvast bedankt

  groetjes
  (liefst geen trucjes met rooten etc.)

  • Martijn Chel
   14 november, 2012 om 16:18

   Nee, helaas niet zonder rooten of iets dergelijks. Geduld hebben is het enige :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.