Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple heeft tot nu toe 84 miljoen iPads verkocht

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2012, 19:34 CategorieApple

Apple heeft vandaag tijdens de presentatie van de iPhone 5 bekendgemaakt dat er wereldwijd tot nu toe meer dan 400 miljoen iOS apparaten verkocht zijn. Nog voordat de snellere en grotere iPhone aangekondigd werd nam het Amerikaanse bedrijf wat statistieken door. Zo zijn de iPhone en iPod modellen 316 miljoen keer over de toonbank gegaan, terwijl er van de iPad 84 miljoen exemplaren verkocht zijn. Afgelopen kwartaal gingen er 17 miljoen nieuwe iPads over de toonbank.

Marktaandeel

Volgen Tim Cook, CEO van Apple, heeft de iPad momenteel een marktaandeel van maar liefst 68 procent. De rest zou gereserveerd zijn voor onder andere Android en Windows tablets. Hieruit blijkt dat Android zeker met een opmars bezig is maar dat Apple de concurrentie voorlopig nog ver achter zich laat.

Apps

Natuurlijk moest Apple het ook even hebben over het belangrijkste onderdeel van iOS; de applicaties. De Apps Store blijft maar groeien. Momenteel zijn er in de applicatie bibliotheek van Apple meer dan 700.000 applicaties te vinden waarvan er 250.000 geoptimaliseerd zijn voor de iPad. Van alle apps zou 90 procent minimaal één keer per maand gedownload worden. Ook liet het bedrijf weten dat bezitters van een iPhone of iPad gemiddeld meer dan 100 apps gedownload hebben.

Internetverkeer

Andere opvallend feitje is dat volgens Apple 91 procent van het internetverkeer op tablets afkomstig is van de iPad. 9 procent zou dus maar vanaf Android tablets, Windows tablets en de BlackBerry PlayBook komen. Zoals Tim Cook grapte;

I don’t know what these other tables are doing. They must be in warehouses or on store shelves, or maybe in someone’s drawer.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.