Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple wil verbod op alle Samsung Galaxy smartphones en tablets in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2012, 19:32 CategorieAndroid

Wie dacht dat het met de voorlopige uitspraak in de Amerikaanse zaak tussen Apple en Samsung gedaan is met strijd over patenten en modelrechten heeft het mis. Apple zet de strijd voort en wil in Nederland nu een verbod op alle Galaxy smartphones en tablets van Samsung. Het Amerikaanse bedrijf heeft naast een hoger beroep ook drie nieuwe bodemprocedures aangespannen.

Eerder eiste Apple in Nederland al een verbod op diverse Galaxy smartphones en tablets. Dit werd door de rechter gedeeltelijk ingewilligd, alleen bepaalde smartphones zouden inbreuk maken op het patent dat over het scrollen door een fotogalerij gaat. Samsung wist het verbod te omzeilen door een kleine software update voor de betreffende smartphones uit te rollen. Apple wil nu alsnog een verbod en wijst de rechter ook op andere patenten.

Daarbij heeft Apple de eerdere zaak uitgesplitst in drie aparte bodemprocedures. Morgen, vrijdag 7 september, vindt de eerste bodemprocedure plaats. Dit geschil gaat met name over de gebruikte multitouch technieken binnen Android en dus de tablets en smartphones van Samsung. Op 28 september staan Apple en Samsung tegenover elkaar om het gepatenteerde scrollen door een fotogalerij op een touchscreen. Op een latere datum zal de derde bodemprocedure over modelrechten en de gelijkenissen tussen de iPhone en Galaxy smartphones, en iPad en Galaxy tablets plaatsvinden. Over dit laatste punt ligt momenteel het verzoek van Apple bij de Hoge Raad om de uitspraak van een eerder kort geding ongedaan te maken. De rechter besloot toen dat de producten onvoldoende overeenkwamen.

Overigens staat de uitspraak van de Amerikaanse jury vorige maand los van de rechtszaken in Nederland. In ons lang geldt namelijk een ander systeem wat patenten betreft en daarbij maakt de Nederlandse rechtbank geen gebruik van een jury.

Bron: Webwereld

 • Delen:

Reacties

 1. delacosa
  06 september, 2012 om 20:45

  Hier wordt je toch gek van dat een k*t bedrijf is Apple. In plaats van inovatie en betere toestellen op de markt zetten maar aanklagen. Kijk de ipad precies de ipad twee kijk de IPHONE nog steeds 2010 model. Ios ziet er na jaren nog steeds hetzelfde uit met paar kleine functies iedere jaar toevoegen.

  Kijk naar android ieder jaar zzoooon vooruitgang. Kijk Samsung met zijn mooie toestellen en hardware.

  Wat verwacht Apple ronde tablets!

 2. ron
  06 september, 2012 om 20:58

  k*t bedrijf is Apple VOOR JOUW DE ESA COSA , WANT HET GAAT BIJ APPLE NIET OM HOE HUN PRODUCTEN ERUITZIEN MAAR OM DE KWALITEIT EN DE TECHNIEK DIE BIJ HUN TOT NU TOE UNIEK IS EN DAAROM BETAAL JE OOK EEN HOEVEELHEID MEER UIT AAN EEN APPLE PRODUCT DAN DIE ANDERE MERKEN , EN DAAR IS OOK SAMSUNG DIE WAT VAN DIE TECHNIEKEN EN UITVINDINGEN VAN AF PROBEERD TE SNOEPEN ……

  • Wesley Wearts
   06 september, 2012 om 21:11

   Apple vindt de design van haar producten wel degelijk belangrijk, Apple staat bekend om haar elegante design en solide behuizingen. Daarnaast vindt Apple inderdaad de kwaliteit van haar producten erg belangrijk. Het is mij echter niet helemaal duidelijk wat je met ‘de techniek’ bedoeld? – zou je dat misschien verder kunnen toelichten?

   Ik denk dat je bij Apple niet alleen voor de kwaliteit en het product op zichzelf betaald maar ook voor de merknaam en het geld dat in campagnes gestoken wordt. Apple kan haar prijzen verhogen wanneer de concurrentiepositie verbeterd, dus de consument draagt bij aan een (on)eerlijke prijs.

   • delacosa
    06 september, 2012 om 21:20

    Thank you Wesley. Jij begrijpt het ;)

  • delacosa
   06 september, 2012 om 21:12

   Acht ronnetje toch. Hoe kan het dat je zo gefrustreerd bent? Heb waarschijnlijk meer Apple producten in huis incl. Ma boek pro retina etc. De ipad 3 was een teleurstelling. De ipad twee had de ipad 3 moeten zijn geweest.

   Types Apple een poppetje verkopen zonder armen en benen en een jaar later.. wooowww het heeft benen en het kan lopen. Een jaar later oohw het heeft armen.

   Verkoop gelijk een volledig product. Geef je klanten meer keuzes. Meer toestellen etc. In plaats met recht zaakjes.

   En ja de s3 blaast de IPHONE 4s out of type water en ze zullen met een keiharde toestel moeten kopen om in de buurt te komen van de s3

   Heb de nieuwe ipad maar gebruik iedere dag me Galaxy 7.7 bellen etc. Top toestel

 3. GJVB
  07 september, 2012 om 18:04

  Ik wordt ongelooflijk moe van Apple.

  Ik hoop dat hun tactiek zich keihard tegen hen keert.

  En, voor alle Apple adepten, Apple en hun grote leider Steve Jobs, hebben ook van alles gejat van anderen.

  Voor mij NOOIT één product van Apple, hoe mooi het allemaal mag lijken.

  De enige die de klos wordt, indien die lui succes hebben, hopelijk niet, dat de consument de klos is. Dit qua prijs die je voor die crap van Apple moet betalen en het is ook tegen de technische vooruitgang.

 4. delacosa
  07 september, 2012 om 18:09

  Dank jewel ;) ik koop nooit meer Apple producten. Vind het een zielig kinderachtig bedrijfje die was inovatie al paar jaar stil staat en daarom maar zielig recht zaakjes beginnen omdat de concurrentjes wel innoveren..voorbeeld samsung

 5. GJVB
  07 september, 2012 om 18:15

  Exact Delecosa, Apple in de ban, dan is het snel gedaan met de ongein van die figuren.

 6. MK
  07 september, 2012 om 19:21

  crAp-ple, gewoon een verboden vrucht waar sommige toch helaas niet van af kunnen blijven.
  “vroeger” al voor problemen gezorgd, nu ook weer. maar dan techno-onlogisch gezien.

  Kom op HTC en Samsung, geef de moed niet op!!

  Het is allemaal niet makkelijk, maar hopelijk wel waard.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.