Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple wint: Motorola tablets en smartphones moeten vernietigd worden

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2012, 17:06 CategorieAndroid

We zouden het bijna vergeten, maar Apple is niet alleen met Samsung in een hevige strijd verwikkeld. Het Amerikaanse bedrijf heeft namelijk in Duitsland ook een rechtszaak lopen tegen Motorola. Daarin wordt Motorola beschuldigd van het schenden van het zogenaamde ‘terugveerpatent’. Een Duitse rechter heeft zich vandaag uitgesproken over de zaak en had slecht nieuws voor Motorola.

Het ‘terugveerpatent’ zegt je misschien in eerste instantie niks maar het is iets wat we bijna allemaal wel kennen. Zodra je namelijk op je iPhone, iPod of iPad scrolt en onderaan een lijst of document terecht komt veert de lijst of het document een stukje terug. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat je onderaan de lijst beland bent. De Motorola smartphones en tablets die op Android draaien maken gebruik van hetzelfde principe. Volgens Apple wordt hiermee het patent geschonden.

De rechter heeft nu uitspraak gedaan en Apple in het gelijk gesteld. Niet alleen heeft de rechter een verkoopverbod opgelegd, ook moeten alle apparaten die nog in het bezit zijn van Motorola vernietigd worden. Toch zal Motorola het hier waarschijnlijk niet bij laten zitten en in beroep gaan. Daarbij zou Motorola, als het zover komt, mogelijk ook een update kunnen uitrollen om er onderuit te komen. Wellicht dat beide fabrikanten toch nog overeenstemming kunnen bereiken over het schenden van patenten want Motorola won eerder dit jaar een rechtszaak van Apple over het gebruik van de pushfunctie in iCloud.

Samsung heeft overigens vorig jaar naar aanleiding van het ‘terugveerpatent’ ook een update uitgebracht en daarbij maken recentere Android versies gebruik van een nieuw principe wanneer het einde van een lijst of document bereikt is. Nu licht de interface gedeeltelijk op.

Bron: Webwereld

 • Delen:

Reacties

 1. Ruud
  14 september, 2012 om 9:42

  Wat een zielige figuren die gasten van Apple. Alleen omdat iets terugveert op het scherm… Ik kocht al niets van ze en zal dat ook NOOIT gaan doen.

  • Rudy
   14 september, 2012 om 12:42

   Je moet er maar patent op hebben.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.