Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Archos 80 en 101 G9 tablets krijgen begin 2013 Jelly Bean update’

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2012, 11:31 CategorieAndroid

Archos heeft al een opvolger voor de G9 serie van vorig jaar gelanceerd maar ook deze nieuwe G10 serie draait nog steeds op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De Android Jelly Bean plannen voor de G9 serie waren tot vandaag nog onduidelijk, maar volgens het Italiaanse HDBlog zal Archos de tablets in deze serie begin volgend jaar voorzien van een Android 4.1 Jelly Bean update.

G9 serie

De Archos 80 G9 en 101 G9 tablets werden vorig jaar standaard uitgerust met Android 3.2 Honeycomb maar niet lang na de lancering bracht Archos nieuwe modellen uit die voorzien waren van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Deze tablets kregen de naam 80 G9 Turbo ICS en 101 G9 Turbo ICS. Naast het nieuwe besturingssysteem werden deze tablets uitgerust met een snellere processor.

G10 XS serie

Onlangs heeft Archos de nieuwe G10 XS serie gelanceerd. Het unieke van deze serie is dat de tablets uitgerust kunnen worden met een bijpassend keyboard dock dat ook als standaard gebruikt kan worden. Vanuit de fabriek zijn de tablets voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich maar Archos heeft reeds belooft voor het einde van dit jaar een update naar Android 4.1 Jelly Bean uit te zullen rollen.

De G10 XS serie bestaat uit een 8 inch, een 9.7 inch en een 10.1 inch model. De 10.1 inch versie heeft de naam 101 G10 XS meegekregen en moet deze maand nog in Nederland verschijnen voor een prijs van 379 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. C. van der Tuin
    08 december, 2013 om 10:20

    De Archos tablet 101 9g turbo 250gb is een hele goede tablet, werkt snel. Het enige minpunt van de Archos tablets is dat na ongeveer een jaar laden de batterijen niet meer op en deze zijn niet te vervangen. Dat betekend dat voor € 300- je er maar een jaar mee kan doen. dat is een beetje duur.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.