Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert nieuwe 97 Xenon tablet met 3G en Android 4.0 ICS

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2012, 16:13 CategorieAndroid

Archos heeft vandaag het tweede model in de nieuwe Elements serie gelanceerd. Na de vorige maand gelanceerde Archos 97 Carbon komt het Franse bedrijf vandaag met de Archos 97 Xenon. Dit model lijkt erg veel op de Carbon variant maar heeft als unieke feature een 3G module voor mobiel internet. Ook dit model draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Archos 97 Xenon

De Archos 97 Xenon beschikt verder over een 9.7 inch IPS display met een 4:3 beeldverhouding en een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een capacitief touchscreen, een 1.4GHz processor, 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. Ook is de tablet uitgerust met een microUSB 2.0 slave poort, een volwaardige USB 2.0 poort en een audiojack. Draadloze communicatie vindt plaats via Wifi of de ingebouwde 3G module voor mobiel internet.

Ter vergelijking; de Archos 97 Carbon beschikt over een 1Ghz Cortex A8 processor maar krijgt daarbij wel 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Dit model moet het doen zonder 3G module.

De Archos 97 Xenon komt net als de 97 Carbon met een 2.0 megapixel camera aan de achterzijde en een 0.3 megapixel webcam aan de voorzijde. De tablet weegt 650 gram en heeft een afmeting van 248 x 188 x 11.5 millimeter. Volgens Archos moet de tablet 8 uur meegaan bij het weergeven van video’s en 20 uur bij het afspelen van muziek. Wat betreft de software krijg je Android 4.0 Ice Cream Sandwich met toegang tot de Google Play Store. Ook levert Archos standaard Google applicaties mee en wordt de OfficeSuite Viewer vooraf geïnstalleerd.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs en beschikbaarheid van de Archos 97 Xenon zijn nog niet bekend.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Archos 97 Xenon.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.