Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos voegt vier nieuwe budget tablets aan Arnova G3 serie toe

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2012, 13:08 CategorieAndroid

Vorige week zagen we al twee nieuwe 10 inch Arnova G3 serie modellen voorbij komen maar helaas was er qua specificaties nogal wat onduidelijkheid. Vandaag heeft Archos de nieuwe modellen aan de eigen website toegevoegd waardoor we wat meer inzicht krijgen in de verschillen met de reeds gelanceerde 10 inch modellen. Ook heeft de fabrikant twee 7 inch tablets toegevoegd.

Archos Arnova 10c en 7h G3

Laten we eerst kijken naar twee nieuwe modellen die qua specificaties nauwelijks afwijken van de reeds gelanceerd tablets; de Arnova 10c G3 en Arnova 7h G3. Het 10 inch model is nagenoeg gelijk aan de Arnova 10b G3. Het verschil zit hem in het design (rechte in plaats van afgeronde hoeken), andere afmetingen (272 x 154 x 12.5 mm) en een lichter gewicht (520 gram). Het 7 inch model komt nagenoeg overeen met de Arnova 7f G3. Het verschil zit hem in het werkgeheugen (512MB in plaats van 1GB), de kleur (wit/grijs in plaats van zwart), de afmetingen (190.5 x 116.3 x 10.85 mm) en het gewicht (340 gram).

Archos Arnova 10d en 7c G3

De Arnova 10d G3 en de Arnova 7c G3 zijn nieuwe tablets met daadwerkelijk vernieuwende specificaties, al draaien ze nog steeds op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Het 7 inch model, de Arnova 7c G3, beschikt namelijk over een ingebouwde 3G en GPS module. Middels een SIM-kaart kun je ook onderweg gebruikmaken van internet en navigeren. Verder beschikt de tablet onder meer over een 1.4GHz single-core processor, 8GB aan opslaggeheugen, 512MB aan werkgeheugen, USB en HDMI poorten en Bluetooth 2.1.

Meer informatie vind je op de productpagina van de Archos Arnova 7c G3.

De 10.1 inch Archos Arnova 10d G3 is vernieuwend door het gebruik van een krachtigere single-core Cortex A9 processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Verder is de tablet uitgerust met onder meer 1GB aan werkgeheugen, een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een microSD card reader, twee USB 2.0 poorten, een HDMI uitgang en 4GB aan opslaggeheugen.

Meer informatie vind je op de productpagina van de Archos Arnova 10d G3.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos Arnova 7c G3 is reeds te koop in Nederland, de andere modellen moeten binnenkort verschijnen. Alle Archos arnova G3 tablets vind je in onze tablet database.

  • Delen:

Reacties

 1. exelletor
  28 september, 2012 om 18:08

  “De 10.1 inch Archos Arnova 10d G3 is vernieuwend door het gebruik van een dual-core Cortex A9 processor met een kloksnelheid van 1.2GHz.”

  Op de website waar je de info vandaan haalt stond anders niet voor niks single-core. ;)

  Verder is de 7c G3 al een tijdje terug aangekondigd en is al een maandje te koop in Nederland. De 7h G3 verschilt van processor van de 7f G3 en lijkt eigenlijk meer op de 7 G3(ja, ik kan ze zelf ook moeilijk uit elkaar halen)

  • Martijn Chel
   28 september, 2012 om 18:16

   Ja, stom. Je hebt gelijk. ik ging er gewoon even vanuit dat de A9 dual-core was ;) Stond overigens nergens single-core op de site. Heb het aangepast.

   De 7c is inderdaad al even te koop (overigens naar mijn idee nooit officieel aangekondigd, dat maakt het lastig), maar sinds deze week heb we (zonder de doos te zien) pas duidelijkheid over de exacte specs. Daarbij pak ik ze liever allemaal even samen anders blijven we elke week Arnova modellen lanceren ;)

   Hoe kom je bij het verschil in processor? Dat haal ik niet uit de Arnova site, sowieso vaak zonder chipfabrikanten omschreven. Zijn in ieder geval allebei single-core en 1GHz. De rest zal de meesten onder ons weinig zeggen.

   • exelletor
    28 september, 2012 om 18:30

    Nou, binnenkort komt er nog meer Arnova G3 zooi uit, dus je zal weer aan het werk moeten. :) En dan praat ik nog niet eens over de Elements en andere zooi van Archos zelf waarvan de planning is elke paar weken een nieuw product aan te kondigen. En dit gaat tot de kerst door. ;) En vergeet de G4 van Arnova niet.
    En over de specificaties – de 7h G3 is ontwikkeld door YF Tech en daar wordt een Allwinner A13 processor gebruikt, in de 7f G3 van Yifang zit een RK2918. Hoe ik hierbij kom?
    http://www.arctablet.com/blog/featured/arnova-10d-g3-to-be-produced-by-zenithink-to-feature-a-via-processor/
    Volgens mij is dit je bron. Nou moet je eens onderaan kijken, onder het kopje related articles. ;)

   • Martijn Chel
    28 september, 2012 om 18:33

    Jajaja.. haha.. Laten we het even bij deze producten houden. Ze kunnen het ook te gek maken natuurlijk. :)
    De Elements serie en de eigen Archos serie zijn in ieder geval een stuk overzichtelijker.
    Maar, mijn bron is deze keer de Arnova website. Anders had ik je info wel geweten natuurlijk. Thanks voor de extra info in ieder geval.

   • Martijn Chel
    28 september, 2012 om 18:37

    Haha, LOL.
    Zie serieus nu pas dat je hier gewoon je artikel loopt te spammen ;)
    Nee hoor, wist niet dat je daar schreef. Maar, leuk! Interessante input van mensen die verstand van zaken hebben is altijd welkom.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.