Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 7 vanaf dinsdag te koop voor 249 euro

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2012, 18:41 CategorieAndroid

Eerder deze week meldden wij al dat de Google/ASUS Nexus 7 tablet begin september in Nederland gelanceerd zou worden, de precieze datum was toen echter niet bekend, tot vandaag. Door de aankondiging van de Google Nexus 7 tablet (geproduceerd door ASUS) in de Media Markt folder is nu eindelijke een definitieve datum bekend.

De Nexus 7 zou in ieder geval vanaf dinsdag 4 september te koop zijn bij de consumentenelektronicazaak Media Markt. Waarschijnlijk wordt de tablet op de zelfde dag ook door andere winkelketens in de schappen gelegd. De prijs voor de 16GB variant bedraagt 249 euro. In de folder wordt gesproken over de 16 gigabyte variant van de Nexus 7, tot op heden is het onduidelijk of ook de 8 gigabyte variant in Nederland verkocht zal worden.

Update: Ook BCC heeft de Nexus 7 inmiddels online staan voor een prijs van 249 euro.

Erg positief

Eén ding moet gezegd worden, de Google Nexus 7 is de beste tablet in dit prijs segment die op dit moment te verkrijgen is. Voor de relatief lage prijs krijg je onder meer:

  • Een 7 inch 1280×800 HD display
  • Een 1.2 Megapixel front camera
  • Android 4.1 Jelly Bean (laatste versie)
  • Een quad-core Tegra 3 processor (Nvidia)

 Wij waren in ieder geval erg enthousiast over de hardware, de mogelijkheden en de prestaties. Lees dan ook vooral onze uitgebreide review van de Nexus 7.

Meer informatie, alle specificaties en de laagste prijzen vind je op de productpagina van de ASUS Nexus 7.

Concurrentie

Een geduchte en tevens oudere concurrent is de Blackberry Playbook, deze is al voor 189 euro te verkrijgen. Ook de Blackberry Playbook heeft een 7 inch display en dus een handzaam formaat. De Playbook heeft, in tegenstelling tot de Nexus 7, wel een camera aan de achterzijde (5MP), waardoor het maken van volwaardige foto’s en video’s (1080P) mogelijk is. Aan de andere kant moetje het doen met een langzamere processor en een ander besturingssysteem. Ook de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) is een concurrent van de Nexus 7 en heeft een aantrekkelijke prijs.

Alle 7 inch tablets die momenteel te koop zijn kun je vergelijken in onze tablet database.

Bron: Twitter 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.