Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS onthult de Padfone 2 op 16 oktober

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2012, 17:06 CategorieAndroid

Eigenlijk geheel onverwacht heeft ASUS vandaag persuitnodigingen verstuurd voor een persevenement dat op 16 oktober plaatsvindt. De uitnodiging laat weinig ruimte voor speculatie want er wordt gesproken over de Padfone 2. Eerder deze week zagen we al benchmark resultaten van de Padfone 2 voorbij komen, maar de lancering werd pas begin volgend jaar verwacht.

Uitnodigingen

Op de uitnodiging, onder meer verstuurd naar onze collega’s van Notebookitalia, valt te lezen dat ASUS een persevenement op meerdere locaties zal houden. Waarschijnlijk gaat het om een mainevent in Taipei dat gestreamd wordt naar het lokale hoofdkantoor van de fabrikant. Wij hebben (nog) geen uitnodiging van ASUS Benelux voorbij zien komen, maar het zou verrassend zijn als dat wel gebeurd was. De eerste generatie Padfone is namelijk nooit in Nederland gelanceerd aangezien telecom providers hier geen trek in hadden. De kans dat de Padfone 2 naar Nederland komt lijkt nu dan ook klein, tenzij ASUS het toestel aantrekkelijker weet te prijzen.

Update 21/09: ASUS laat in een reactie aan Tabletsmagazine.nl weten dat er onderzocht wordt of de Padfone 2 in Nederland gelanceerd zal worden. Waar dit van afhangt wilde de fabrikant niet zeggen, maar waarschijnlijk de prijs en ondersteuning van providers.

Padfone 2

Uit de eerder deze week opgedoken benchmark resultaten zou blijken dat de Padfone 2 draait op een quad-core Qualcomm Snapdragen S4 Pro processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. Ook zou de smartphone beschikken 3GB aan werkgeheugen. Het display zou een resolutie van 1280 bij 720 pixels hebben.

De Padfone is een veelbesproken apparaat, of eigenlijk systeem. Het bestaat namelijk uit een 4.3 inch Padfone smartphone, de 10.1 inch Padfone Station tablet en het bijpassende keyboard dock. Meer informatie over de eerste generatie Padfone vind je op de productpagina van de ASUS Padfone.

  • Delen:

Reacties

  1. MK
    20 september, 2012 om 20:13

    Hoop dat HTC ook eens met zoiets komt

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.