Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Barnes & Noble lanceert Nook HD en Nook HD+ tablets

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2012, 12:39 CategorieAndroid

Een van de grotere concurrenten van Amazon in de VS is Barnes & Noble. Ook dit bedrijf stapte vorig jaar in de tabletmarkt met de introductie van de Nook Tablet welke de concurrentie aanging met de 7 inch Amazon Kindle Fire. Eerder deze maand lanceerde Amazon drie nieuwe Kindle Fire tablets en dus kon Barnes & Noble niet achterblijven. Het bedrijf lanceert een 7 en een 9 inch model.

Zowel de 7 inch Nook HD als de 9 inch Nook HD+ beschikt over een HD resolutie. Het 7 inch model heeft een resolutie van 1.440 bij 900 pixels, terwijl het 9 inch model een resolutie van 1.920 bij 1.280 pixels heeft. De Nook HD beschikt verder over een 1.3GHz dual-core processor, 1GB aan RAM, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen, een 4.000 mAh batterij en een gewicht van 315 gram. De Nook HD+ beschikt over een iets hoger geklokte 1.5GHz dual-core processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen.

Beide modellen draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich met daar overheen een eigen interface van Barnes & Noble. Zo heeft het bedrijf de mogelijkheid toegevoegd om verschillende gebruikersaccounts aan te maken. Ook zijn beide tablets uitgerust met Wi-Fi b/g/n, een microSD card reader, Bluetooth en 1080p Full HD video output.

Beide tablets moeten in november op de Engelse en Amerikaanse markt verschijnen. De Nook HD heeft adviesprijzen van 199 dollar (8GB) en 229 dollar (16GB) meegekregen, de Nook HD+ gaat 269 dollar (16GB) en 299 dollar (32GB) kosten. Een Nederlandse release zal voorlopig niet plaatsvinden.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.