Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Casio lanceert industriële V-T/N500 Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2012, 11:35 CategorieAndroid

Casio lanceert vandaag een industriële tablet voor de professionele gebruiker. De V-T/N500 is gebaseerd op het concept “Smart & Tough” en moet dus zowel veilig, duurzaam als compleet uitgerust zijn. De tablet beschikt onder meer over Android 4.0 Ice Cream Sandwich, een meegeleverde stylus en een spatwaterdicht display met een formaat van 10.1 inch.

De V-T/N500 kan zowel met de vingers als met een pen (stylus) bediend worden. Daarnaast is de batterij (7000mAh) vervangbaar zodat er geen beperking is van de gebruiksduur. Verder beschikt de tablet over twee SD card readers die kunnen worden gebruikt worden voor de installatie van software of het uitbreiden van het geheugen van 16GB. Volgens Casio kan de tablet draadloos opgeladen worden in een optionele cradle waardoor geen contactpunten nodig zijn.

Beveiliging

De beveiliging is volgens Casio een belangrijk onderdeel van de tablet. Aanmelden kan bijvoorbeeld via een NFC kaart. Verder wordt er software meegeleverd om te voorkomen dat gebruikers in het standaard opstartscherm terecht kunnen komen. Dit voorkomt onder meer het illegaal installeren van ongewenste software. Ook is de tablet voorzien van bewegingssensoren die bij diefstal onder meer een luid alarm kunnen activeren. Daarnaast is het aanwezige SAM-slot is encrypted.

Overige specificaties

Wat betreft de overige specificaties beschikt de V-T/N500 onder meer over een 1,5 GHz dual processor, 1GB aan werkgeheugen, WLAN 802.11a/b/g/n, WWAN LTE 4GL, twee 5.0 megapixels camera’s, Bluetooth 4.0,een GPS ontvanger, twee USB 2.0 poorten, een miniHDMI uitgang, en een 10.1 inch touchscreen met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Kijkend naar bovenstaande afbeelding heeft Casio ook de standaard Android interface aangepast op professioneel gebruik.

De prijs en beschikbaarheid van de tablet zijn nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.