Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chameleon Launcher voor tablets nu beschikbaar in Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2012, 11:12 CategorieAndroid

Afgelopen maart hoorden we voor het eerst van het interessante Chameleon project dat het homescreen van Android tablets interactiever, veelzijdiger en vooral indrukwekkender moest maken. Het idee van de makers was om fabrikanten ervan te overtuigen de software vanuit de fabriek op tablets te installeren. Helaas was er weinig interesse en ging men voor een losse applicatie.

Chameleon Launcher

Na een testperiode van een paar maanden is de Chameleon Launcher voor Android tablets nu eindelijk in de Google Play Store te vinden. Het is geen goedkope app want het kost je 7,86 euro om je homescreens een andere lay-out te geven. Hiervoor krijg je wel een hoop mogelijkheden en nieuwe functies.Zo kun je voor de tijd van de dag, de locatie waar je jezelf bevindt of de verbinding die je hebt (mobiel of Wifi) een apart homescreen instellen. Deze homescreens zijn te vullen met een aantal interessante HTML5 widgets die naadloos op elkaar aansluiten en qua lengte en breedte aangepast kunnen worden. De widgets kunnen interactieve updates tonen van RSS feeds, YouTube kanalen, mail en social media. Ook heeft men een developer API ontwikkeld waarmee ontwikkelaars hun apps of widgets aan Chameleon kunnen koppelen. In onderstaande video worden de mogelijkheden met de homescreens getoond.

Downloaden

De Chameleon Launcher is alleen beschikbaar voor Android tablets met Android versie 3.2 (Honeycomb) of hoger en te downloaden in de Google Play Store voor 7,86 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.