Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘China blokkeert lancering Google Nexus 7’

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2012, 9:52 CategorieAndroid

Google heeft de populaire Nexus 7 tablet vorige week gelanceerd in Nederland maar is nog lang niet wereldwijd beschikbaar. In China loopt Google tegen problemen aan aangezien de overheid de lancering van de Nexus 7 zou blokkeren. Het apparaat, gemaakt door ASUS, zou niet goedgekeurd worden voor import aangezien Google het grote bedrijf erachter is.

Volgens bronnen van Digitimes is de relatie tussen Google en de Chinese overheid al sinds 2010 slecht. In dat jaar trok Google zich namelijk terug uit het land door de online censuur. Begin dit jaar heeft Google weer de eerste activiteiten opgestart, iets waar het bedrijf niet onderuit kan omdat China een van de grootste markten is. ASUS, de fabrikant van de Nexus 7, is juist een grote speler in de Chinese markt en zou goede connecties met de overheid hebben.

Maar, dat is niet de enige reden dat China de import van de Nexus 7 voorlopig blokkeert. De lokale tablet fabrikanten die momenteel Android 4.0 ICS tablets voor zo’n 100 tot 150 dollar verkopen zouden flink profiteren van de onzekerheid en vertragingen. De Nexus 7 is met 199 dollar voor de 8GB variant namelijk een belangrijke concurrent voor deze zogenaamde white label fabrikanten.

De Nexus 7 is in Nederland te koop voor een prijs van 249 euro. Hiervoor krijg je de 16GB Wifi-only variant. Binnen twee maanden wordt er overigens ook een 3G variant verwacht, dat is althans als we de bronnen bij toeleveranciers van ASUS mogen geloven.

Via: TNW 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.