Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell verwacht niet veel van Microsoft’s Surface tablets

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2012, 13:09 CategorieHardware

De afgelopen weken zijn er steeds meer prijzen opgedoken van Windows 8 en Windows RT tablets die vanaf eind oktober moeten verschijnen. Helaas zijn veel van deze tablets aan de dure kant waardoor Microsoft een grote kans heeft op flink wat marktaandeel met een lage prijs voor de Surface tablets. Toch denkt Michael Dell, CEO van Dell, dat de Surface tablets weinig impact zullen hebben.

Dell heeft zelf onlangs de Latitude 10 tablet met Windows 8 gelanceerd en verwacht niet dat de Surface tablets van Microsoft veel invloed op de verkopen van dit apparaat zullen hebben. Tegenover PC World geeft Dell aan dat de impact beperkt zal zijn gezien het aantal tablets dat Microsoft verwacht te verkopen. Volgens Dell heeft Microsoft de Surface tablets voornamelijk ontwikkeld als referentie apparaten om een basis te leggen voor de Windows 8 gebruikservaring. De adoptie van het besturingssysteem zal hierdoor wellicht sneller gaan.

Hoewel Dell niet onder de indruk is van de Surface tablets is hij wel te spreken over het Windows 8 besturingssysteem op zich. Het bedrijf zal dan de komende tijd ook flink inzetten op de ontwikkeling van producten die op Windows 8 draaien. Tijdens IFA 2012 presenteerde de fabrikant naast de Latitude 10 ook de nieuwe XPS 10 tablet en de XPS 12 Duo convertible tablet.

  • Delen:

Reacties

  1. Stef
    19 oktober, 2012 om 20:32

    Dell is een grote grap. ik koop 10 keer liever die van MS dan een dell.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.