Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

DTS Play-Fi: Draadloos audio streamen vanaf Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2012, 18:18 CategorieAndroid

Op het gebied van tablets en smartphones zijn er al verschillende mogelijkheden om audio draadloos te streamen naar een speaker of je home cinema systeem. Zo kennen we allemaal DLNA wel en de Apple gebruikers kennen natuurlijk de AirPlay techniek. DTS, een bedrijf dat zich specialiseert in audio, heeft vandaag een nieuwe streaming techniek gepresenteerd in de vorm van Play-Fi.

DTS Play-Fi

De DTS-Play-Fi techniek (of standaard) is volgens het bedrijf de meest uitgebreide en geavanceerde mogelijkheid voor het streamen van audio die momenteel op de markt te vinden is. Qua functie doet Play-Fi veel denken aan Apple’s AirPlay maar de techniek heeft wat voordelen ten opzichte van de techniek van Apple. Hoewel de techniek geschikt is voor iOS en Windows apparaten concentreert het bedrijf zich momenteel puur op Android.

App en accessoires

Het Play-Fi systeem bestaat uit twee delen; een applicatie voor je Android tablet of smartphone en een accessoire, bijvoorbeeld in de vorm van een luidspreker. Middels de Android applicatie kan het volume geregeld worden, kan de speaker gekozen worden en kun je vanzelfsprekend je muziek kiezen. De accessoires worden geproduceerd door een dochterbedrijf van DTS genaamd Phorus. In eerste instantie wordt er een stand-alone speaker gelanceerd voor 199 dollar en 149 dollar kostende een ontvanger om muziek via je bestaande home cinema systeem af te spelen.

Bestandsformaten

Het systeem maakt het mogelijk om MP3 en FLAC bestanden naar meerdere speakers te sturen middels Wifi 802.11b/g/n. Daarnaast kun je via je Android apparaat muziek die op een DLNA computer of server opgeslagen is afspelen middels de DTS Play-Fi speakers of ontvanger. In de nabije toekomst wordt ook ondersteuning voor AAC, Ogg Vorbis en online streaming muziekdiensten als Spotify en Last.fm toegevoegd.

Multiroom en Multisource

Je kunt maximaal 16 speakers binnen een netwerk plaatsen waarvan er maximaal acht tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Van deze acht speakers kunnen vier exemplaren tegelijkertijd muziek van één bron weergeven. In totaal kun je binnen één netwerk vier Android bronnen gebruiken. volgens het bedrijf is de vertraging minimaal en de kwaliteit van hoog niveau doordat data via een Play-Fi verbinding voorkeur gegeven wordt binnen een Wifi netwerk.

Play-Fi video

Vanaf 1 oktober

Op 1 oktober zullen bovengenoemde twee accessoires op de Amerikaanse markt verschijnen. DTS hoopt dat door huidige licenties met fabrikanten van onder meer receivers en home cinema systemen de techniek snel geïmplementeerd en geaccepteerd zal worden.

Bron: Homecinema Magazine

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.