Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eén op de vijf Nederlandse huishoudens heeft een tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2012, 14:46 CategorieAndroid

De tablet wint nog steeds flink aan populariteit in Nederland. Waar in de tweede helft van vorig jaar nog 12 procent van de Nederlandse huishoudens over een tablet beschikte, is dit percentage nu gestegen naar 22 procent. Uit het onderzoek ‘Dutch Tablet User Q2 2012′ van Telecompaper blijkt daarnaast dat 4 procent van de huishoudens zelfs meerdere tablets heeft.

Het aantal huishoudens met een tablet is dus in een klein jaar tijd bijna verdubbeld maar de groei lijkt hierbij niet te stoppen. Uit het onderzoek kunnen we verder namelijk halen dat 16 procent van de ondervraagden van plan is om binnen zes maanden een tablet aan te schaffen. Niet geheel onverwacht is de iPad nog steeds het meest populaire apparaat. Geschat wordt dat er momenteel 770.000 iPads in omloop zijn. Plek twee is geserveerd voor Samsung. De Koreaanse fabrikant groeide de afgelopen maanden ook hard in Nederland.

Samsung

Geert Mol, Marketing Manager van Samsung, heeft vandaag in een interview met Nu.nl laten weten tevreden te zijn over de groei van het marktaandeel in Nederland wat betreft tablets. Volgens Mol ligt het marktaandeel momenteel op 20 procent maar dat is niet het einddoel. Eind 2011 liet Mol weten dat 2012 het jaar van de tablets zou moeten worden en dat Samsung ging voor 1 miljoen verkochte exemplaren. De fabrikant heeft deze verwachting nu bijgesteld naar 1.6 miljoen tablets.

Aanschafcriteria

Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt verder dat de prijs, het merk en het besturingssysteem nog steeds de belangrijkste factoren zijn bij de aanschaf van een tablet. Toch is de prijs minder interessant voor consumenten die voor een iPad gaan. Opvallend is dat 29 procent van de gebruikers, voornamelijk jongeren, aangeeft een mobiel internet abonnement te hebben om zo ook buitenshuis gebruik te kunnen maken van de tablet.

Tablets vergelijken

Als je op zoek bent naar een nieuwe tablet dan hebben we de ideale plek om jouw voorkeuren en wensen aan te geven om zo het beste product te vinden. In onze tablet vergelijker kun je namelijk alle tablets die momenteel in Nederland te koop zijn vergelijken. Hier vind je zowel de iPad, Windows 8 als Android tablets.

Via: Marketingfacts

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.