Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indrukken van de WikiPad gaming tablet

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2012, 11:33 CategorieAndroid

Begin deze maand werd bekend dat de WikiPad, een tablet die compleet geoptimaliseerd is voor het spelen van games, eind oktober in de winkel zal liggen voor een prijs van 499 dollar. Inmiddels heeft een aantal Amerikaanse websites al even met een prototype van de tablet mogelijk spelen en de eerste indrukken op virtueel papier gezet.

WikiPad – specificaties

De WikiPad is een 10.1 inch tablet met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een IPS paneel voor een hoge helderheid. Verder beschikt de tablet over onder meer een quad-core Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen, en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Datgene dat het een echte gaming tablet maakt is het speciale gaming dock en de certificering voor onder meer Sony’s PlayStation Mobile platform. Natuurlijk zijn ook games uit de Google Play Store en Nvidia’s Tegra Zone te spelen.

WikiPad – eerste indrukken

Uit de eerste indrukken van onder meer The Verge, Engadget en CNET kunnen we halen dat het gaming dock een absolute toegevoegde waarde is. Dit dock is zeer stevig en biedt een comfortabele game-ervaring. Ook de tablet zelf voelt stevig aan en beschikt over een rand die over de achterzijde van de tablet loopt. Deze is om het apparaat in het dock te plaatsen maar biedt ook een goede houvast wanneer je games speelt zonder dock. Het display biedt een uitstekende beeldkwaliteit en Android 4.1 Jelly Bean draait snel en soepel. Ook het spelen van games of openen van andere apps gaat zeer snel en levert geen problemen op.

Over Android heeft men een speciale interface gelegd die wat onrustig overkomt maar gefocust is op het spelen van games. on-screen buttons worden eenvoudig en automatisch herkend en omgezet naar de knoppen op de controller. Toch is niet alles positief. De knoppen en joysticks voelen namelijk wat goedkoop aan in vergelijking met de controllers van echte gameconsoles en daarbij is het niet helemaal duidelijk voor wie de WikiPad nu geschikt is. De tablet focust zich niet helemaal op gamers en ook niet helemaal op de typische tablet gebruikers. Kortom, is er wel een markt voor?

De Wikipad zal eind oktober in de Amerikaanse winkels liggen voor een prijs van 499 dollar. Of de tablet ooit naar Europa zal komen is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.