Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

“Google en ASUS werken aan 99 dollar kostende Nexus 7 tablet”

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2012, 11:37 CategorieAndroid

De Nexus 7 tablet van Google en ASUS is een van de populairste Android tablets van dit moment en in ons land dan ook nauwelijks te krijgen. Voor 249 euro krijg je namelijk heel wat interessante specificaties zoals een quad-core processor, Android Jelly Bean en een IPS display. Google kennende blijft het niet bij één model en er duiken dan ook al geruchten op over opvolgers.

Het gerucht

Laten we voorop stellen dat dit gerucht van Digitimes komt, een website die het vaker fout dan goed heeft, maar toch is het gerucht interessant genoeg om over te speculeren. Volgens de website zijn Google en ASUS namelijk bezig met twee nieuwe versies van de Nexus 7 die dunner zijn en gebruik maken van een TN paneel van HannStar Display. Het meest interessante is dat de prijsstelling van de modellen 99 dollar en 199 dollar zou zijn. Google zou zich opmaken voor de concurrentie met de inmiddels veelbesproken, maar niet bevestigde, iPad Mini van Apple. De twee tablets zouden dan ook voor het einde van het jaar nog moeten verschijnen. ASUS zelf heeft het gerucht volgens de website al ontkend.

De mogelijkheden

Naar mijn idee zou dit geen slecht idee zijn van Google. Buiten de VS, Canada en de UK heeft de Nexus 7 een prijs van 249 euro en dat is nog steeds redelijk wat geld om zomaar even uit te geven. Helemaal wanneer we beseffen dat de juist het grootste deel van de verkochte Android tablets een budget variant met een prijs tussen de 100 en 200 euro is. Maar, wat kunnen Google en ASUS bieden voor een prijs van 99 dollar? Waarop moet dan nog ingeleverd worden?

Een dual-core processor in plaats van een quad-core variant, een ‘simpel’ TN scherm in plaats van een IPS display en geen camera aan de voorzijde? De laatste twee punten zullen voor consumenten die op zoek zijn naar een budget tablet geen dealbreaker zijn. Het eerste punt kan ook goed uitpakken wanneer Google er zeker van is dat Jelly Bean ook op een dual-core processor snel en vloeiend draait. Daarbij worden budget fabrikanten hiermee gedwongen de kwaliteit van hun tablets te verbeteren. Kortom, daar liggen naar mijn idee wel kansen.

Wat denk jij? Zou dit een goede stap van Google zijn en zie je het gebeuren?

  

 • Delen:

Reacties

 1. Ruud
  27 september, 2012 om 11:41

  Ik ben benieuwd naar (nu nog gerucht zijnde) de 10 inch versie van de Nexus 7. Die zou ik wel willen hebben!

 2. karim
  27 september, 2012 om 15:22

  Ja maar dat zou dan waarschijnlijk een nexus 10 zijn denkjeniet???

  • Martijn Chel
   27 september, 2012 om 17:16

   Niet voor 199 dollar denk ik. Kijkend naar de concurrentie zouden ze daar ook nog makkelijk met 249 of 299 dollar weg kunnen komen.

 3. aciddoc
  27 september, 2012 om 15:22

  laat we hopen Ruud. dat die er komt,hoop wel dat die een sd slot heeft dat mis ik bij een hoop tablets.

  ander voordeel is dat je verzekerd bent dat je updates voor je tablet krijgt
  en niet zo als bv bij Samsung die maar wat doet en veel klanten in de kou laat staan

 4. Harry
  29 september, 2012 om 0:20

  Een zo lage prijs lijkt me onwaarschijnlijk. Ik denk niet dat Google zijn naam aan low-cost low-quality wil verbinden. Apple zal de ipad mini vast niet lager prijzen dan $300. Dus er is ook geen prijs noodzaak. Een kwalitatief goede 10 inch nexus voor bv $400 kan wel een enorme concurrent voor de iPad vormen. Ik gok erop dat er een Nexus 10 komt…

  • Martijn Chel
   29 september, 2012 om 0:54

   Niet helemaal mee eens. Low cost hoeft niet gelijk te staan aan low quality. Het is maar net waar je als Google op bespaart. De noodzaak is er niet maar de kansen liggen er wel.

   • Harry
    30 september, 2012 om 19:49

    Objectief gezien niet, maar de perceptie is wel zo. Het lijkt me bovendien vreemd als Google een concurrent voor de eigen Nexus7 zou lanceren. De tijd zal het leren… Overigens mijn complimenten voor de prima website over tablets!

   • Martijn Chel
    30 september, 2012 om 20:11

    Thanks!
    Mwa, ik denk dat de twee tablets wel te onderscheiden zouden zijn. Een krachtpatser voor de gamers, productievelingen en creatievelingen. En een ‘geavanceerde e-reader’. Maar, allemaal speculeren natuurlijk.
    Ik ga liever voor de 10 inch :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.