Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review: ASUS Vivo Tab RT tablet met Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2012, 15:37 CategorieHardware

ASUS heeft afgelopen week een groot aantal nieuwe producten onthuld waarvan er een aantal voor ons tablet-fans interessant zijn. Zo toonde de fabrikant (wederom) de Taichi met dubbel display en de Transformer Book met keyboard dock. Iets dichterbij de tablets die we al kennen (qua specificaties) liggen de ASUS Vivo Tab en Vivo Tab RT, beiden draaiend op Windows 8.

In dit artikel kijken we naar de Vivo Tab RT, de variant die waarschijnlijk voor de meeste consumenten het interessantst is. Dit model draait op een quad-core Tegra 3 processor en heeft dan ook het voor ARM processors geoptimaliseerde Windows RT als besturingssysteem. Verder beschikt de tablet, zoals we van ASUS gewend zijn, over een keyboard dock dan de tablet in een laptop kan omtoveren.

Hands-on video’s

Notebookitalia was tijdens IFA 2012 aanwezig en kreeg een uitgebreide demonstratie (hands-off) van een vertegenwoordiger van ASUS.

De Nederlandse collega’s van Tweakers waren ook aanwezig en maakte een uitgebreide eerste indruk video van de tablet.

ASUS Vivo Tab RT

De ASUS Vivo Tab RT is een 10.1 inch tablet met een Super IPS+ display dat een resolutie heeft van 1.366 bij 768 pixels. Verder beschikt de tablet onder meer over een quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.2Ghz tot 1.4GHz, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan SSD opslaggeheugen, Wifi, Bluetooth 4.0, NFC ondersteuning, een microSD card reader, twee camera’s en een HDMI poort. Het keyboard dock is wederom voorzien van een eigen batterij en een USB 2.0 poort.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Vivo Tab RT moet eind oktober in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van waarschijnlijk 799 euro.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Vivo Tab RT en de ASUS Vivo Tab.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.