Hands-on review Samsung ATIV Smart PC en Smart PC Pro

01 september 2012 2 Minuten 0 Reacties
Samsung-ATIV-Smart-pc-pro

Samsung heeft dit jaar tijdens IFA 2012 een aantal interessante Windows 8 producten onthuld. Het eerste product, een stand-alone tablet in de vorm van de ATIV Tab, hebben we eerder deze week al bekeken. Dit model is voornamelijk gericht op consumenten die content willen consumeren. Wil je wat krachtigere prestaties dan zijn de ATIV Smart PC en Smart PC Pro interessant.

De krachtigere prestaties en het volledige Windows 8 besturingssysteem in plaats van Windows RT zijn niet de enige verschillen. Het belangrijkste verschil is wellicht dat de ATIV Smart PC’s omgetoverd kunnen worden in een volwaardige laptop. Er wordt namelijk een bijpassend keyboard dock bijgeleverd dat beschikt over een eigen batterij en diverse aansluitingsmogelijkheden.

Samsung ATIV Smart PC

De ‘standaard’ ATIV Smart PC beschikt over een 11.6 inch display dat is uitgerust met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en kan zowel met de vingers als met de meegeleverde S-Pen stylus bediend worden. Deze S-Pen stylus kennen we van de Galaxy Note phablet en de Galaxy Note 10.1 tablet. Daarnaast beschikt de tablet over een Intel Atom processor, 128GB aan opslaggeheugen, 2GB RAM en twee camera’s (2 mp en 5mp). Qua aansluitingen krijg je USB 2.0, miniHDMI, miniSD en twee extra USB 2.0 poorten op het keyboard dock. Het apparaat heeft een profiel van 9.9mm en moet volgens Samsung 13.5 uur meegaan op een volle batterij. De tablet wordt standaard uitgerust met Windows 8.

Pocketnow heeft tijdens IFA 2012 even met de Smart PC mogen spelen en onderstaande hands-on video gemaakt.

Samsung ATIV Smart PC Pro

De ATIV Smart PC Pro is een wat geavanceerder model en dat zie je in eerste instantie terug in het display. Het display heeft een afmeting van 11.6 inch maar beschikt over een Full HD 1080p resolutie. Daarnaast krijg je ook de S-Pen stylus voor het tekenen of schrijven op je tablet, een krachtigere 1.7 GHz Intel Core i5 processor, 256GB aan intern opslaggeheugen en 4GB aan RAM. Ook de Pro variant beschikt over miniHDMI, miniSD en extra USB 2.0 poorten in het dock. Wel krijg je in plaats van de USB 2.0 poort op de tablet zelf een USB 3.0 poort en is de 5 megapixel camera vervangen voor een 8 megapixel variant. De tablet is 11.9mm dik en moet volgens Samsung 8 uur meegaan op een volle batterij. Net als de standaard versie is dit model uitgerust met Windows 8.

The Verge heeft de Pro variant tijdens IFA 2012 even vast mogen houden en onderstaande hands-on video gemaakt.

Prijs en beschikbaarheid

Beide modellen moeten eind oktober, wanneer Windows 8 officieel gelanceerd zal worden, in Nederland verschijnen. De ATIV Smart PC krijgt een adviesprijs van 849 euro, terwijl de ATIV Smart PC Pro 1.299 euro zal gaan kosten.

Meer informatie

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Samsung ATIV Smart PC en Samsung ATIV Smart PC Pro.

 

Reacties (0)