Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review: Sony VAIO Duo Slider 11 Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2012, 17:11 CategorieHardware

Zoals bekend komen eind oktober de eerste Windows 8 tablets op de markt. Tijdens de IFA 2012 beurs in Berlijn zijn de afgelopen dagen al heel wat modellen aangekondigd. Sony heeft ook een tablet gepresenteerd; de VAIO Duo Slider 11. Dit model beschikt over een uitschuifbaar keyboard en draait op de volledige versie van Windows 8.

Sony VAIO Duo Slider 11

De Sony VAIO Duo Slider 11 beschikt net zoals veel andere Windows 8 tablets over een keyboard. Het speciale aan het keyboard is dat het een slider keyboard is. Als je het keyboard uit klapt dan staat het beeldscherm schuin rechtop en beschik je dus eigenlijk over een soort laptop. Vandaar dat Sony de tablet ook aan de term “hybrid-style ultrabook” koppelt. De tablet/ultrabook beschikt verder over een 11,6 inch scherm van 1.920 bij 1.080 pixels, een meegeleverde stylus die niet in de behuizing weggestopt kan worden, USB, HDMI en VGA poorten en NFC ondersteuning. De tablet is met zowel 4GB als 8 GB werkgeheugen en 128GB of 256GB SSD te verkrijgen. Het apparaatje weegt ongeveer 1,3 kilogram.

De VAIO Duo Slider 11 is alleen met Windows 8 Pro verkrijgbaar (vooralsnog). Er zijn geen signalen van een potentiële Windows RT variant. Afhankelijk van welke variant je koopt zal de VAIO Duo Slider 11 over een Intel Core i3, i5 of i7 processor beschikken. 

Hands-on video

TheVerge heeft van deze Windows 8 tablet onderstaande hands-on video gemaakt. In de video is goed te zien hoe het sliding-systeem van de VAIO Duo Slider 11 werkt. 

Prijzen en beschikbaarheid

De VAIO Duo Slider 11 van Sony ligt vanaf eind oktober in de winkels voor een prijs vanaf 1.400 euro. Dit kan dus nog hoger uitvallen wanneer je voor betere specificaties kiest.

   • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.