Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP lanceert en demonstreert Open webOS 1.0

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2012, 12:12 CategorieBesturingssystemen

Begin dit jaar maakte HP al bekend Open webOS 1.0 in september te zullen gaan aanbieden aan de Open Source Community en afgelopen nacht (Nederlandse tijd) heeft het bedrijf de eerste versie gelanceerd. Met Open webOS 1.0 wil het Amerikaanse bedrijf samen met een community van ontwikkelaars een compleet en concurrerend besturingssysteem ontwikkelen.

Bijna een jaar geleden hield HP de ontwikkeling van webOS hardware voor gezien en werd dus ook de TouchPad tablet aan de kans geschoven. Toch was men niet ontevreden over de software en werd de ontwikkeling doorgezet. Het grote verschil is dat je nu geen hardware kunt kopen waarop het besturingssysteem standaard draait. Wat wel mogelijk is, is het porten van Open webOS 1.0 naar smartphones, tablets, laptops of PC’s. HP levert de eerste versie van de software, het is vervolgens aan de open source community en fabrikanten van hardware om deze te porten naar verschillende apparaten.

Toch steekt HP ook wat tijd in het tonen van de software op een apparaat. Het bedrijf heeft Open webOS 1.0 namelijk geschikt gemaakt voor een TouchSmart all-in-one desktop PC en in onderstaande video de basisfunctionaliteiten gedemonstreerd.

Helaas worden de oorspronkelijke webOS producten, zoals de TouchPad, niet ondersteund binnen de software. Maar, ontwikkelaars zouden er mee aan de slag kunnen om dit toch mogelijk te maken. Overigens is Open webOS 1.0 enkele uren na de lancering al opgedoken op een Samsung Galaxy Nexus smartphone. Het is nog een vroege versie waarin nog veel bugs zitten maar hiermee wordt wel bewezen dat met een beetje inzet van de open source community webOS nagenoeg overal op kan draaien.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.