Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ING lanceert Mobiel Bankieren app voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2012, 16:23 CategorieAndroid

ING introduceert vandaag een Mobiel Bankieren applicatie die speciaal geoptimaliseerd is voor Android tablets. Volgens de bank is dit zelfs de eerste voor Android tablets geoptimaliseerde mobiel bankieren applicatie. De app moet Android tablet gebruikers een betere gebruikerservaring met meer overzicht bieden en kan gratis in de Google Play Store gedownload worden.

Uit onderzoek van de ING blijkt dat ruim een derde (37%) van alle Nederlanders die een smartphone of tablet bezitten, mobiel bankiert met een tablet. De tablet is volgens de bank erg populair onder oudere gebruikers van een mobiel bankieren app. Twee derde van de 60 plussers bankiert met een tablet, terwijl slechts een vijfde van de jongere mobiel bankierders (16 tot 30 jaar) dit doet. Mobiel bankieren gebeurt de hele dag door, maar mensen met een tablet bankieren vooral in de ochtend en in de avond. Zij doen dit niet bij voorkeur op het werk. Slechts zo’n kwart van de tablet gebruikers bankiert in de tijd van de baas.

ING Mobiel Bankieren

Natuurlijk hebben we de app even getest op de Nexus 7 en deze ziet er strak en overzichtelijk uit. Ten opzichte van de smartphone versie is de ruimte van het grotere display veel beter gebruikt. Alle lopende rekeningen en spaarrekeningen zijn direct zichtbaar, je kunt de laatste bij- en afschrijvingen zien en het is eenvoudig een overschrijving te doen. Bij het beginscherm heb je overigens ook de keuze een zakelijke rekening toe te voegen. Het instellen van de app kost je 2 minuten maar dan is het wel compleet beveiligd.

Voor meer informatie over de Mobiel Bankieren App kun je terecht op ing.nl/mobiel. De app zelf kan inmiddels gedownload worden in de Google Play Store.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.