Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Insyde maakt dualboot tablets met Windows RT en Android mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2012, 18:44 CategorieAndroid

Dualboot en tablets zijn twee dingen die nog niet samengaan. Er zijn fabrikanten die geprobeerd hebben dualboot tablets op de markt te brengen maar zonder veel succes. Zo bracht ViewSonic de ViewPad 10 Pro op de markt die zowel op Android als op Windows kon draaien, al werkte dit weer op een andere manier. Toch moeten Windows en Android binnenkort hand in hand gaan.

Dat is althans als het aan Insyde ligt. Het softwarebedrijf heeft naar eigen zeggen een systeem ontwikkeld waardoor je kunt opstarten in Android of in Windows RT. Insyde geeft aan dat het fabrikanten de tools kan geven om een Windows RT/Android dualboot te ontwikkelen. Het probleem is alleen dat nog geen fabrikanten interesse getoond hebben in deze mogelijkheid. Zodra die interesse er is, kan het bedrijf aan de slag en moeten de eerste dualboot tablets verschijnen.

Dat een dualboot met Windows RT mogelijk is komt als een verrassing. Microsoft heeft er namelijk voor gekozen Windows RT vooraf te installeren op geschikte apparatuur en deze versie van Windows kan ook niet los gekocht en geactiveerd worden. Middels de UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) beveiliging wordt er in de fabriek een soort slot op het apparaat gezet waardoor alleen software toegestaan wordt die met een digitaal certificaat (afgegeven door Microsoft of de fabrikant) ondertekend is. Kortom, je kunt dan als gebruiker alleen met Windows RT aan de slag.

Toch zegt Insyde een mogelijkheid gevonden te hebben om zowel Android als Windows RT op een tablet (of computer) te installeren. Nu is het alleen nog wachten op geïnteresseerde fabrikanten.

Is een dualboot Android/Windows RT tablet iets waar jij geld aan uit zou geven?

Bron: Webwereld

 • Delen:

Reacties

 1. MK
  15 september, 2012 om 16:51

  hmm, best wel handig.

  heb een paar specifieke aplicaties die wel op windhoos werken maar niet op android.

  en via een adhoc remote op zetten is me ook nog niet gelukt. (niet handig ook)

  Zou al genoeg zijn als ik windhoos virtueel kan draaien in android.
  moet dan wel usb ondersteunen.

 2. C.Balfoort
  05 januari, 2013 om 14:40

  Ik zou graag, net zoals bij de MacOs via Bootcamp naar Windows willen overschakelen. Zou dit niet via een update naar Jellybean 5 in de firmware gezet kunnen worden, zodat je op een android tablet met de goede specificaties ook Windows 8 kan installeren.
  Ik zou voor zoᷰn update dan ook wel iets willen betalen.

  C.Balfoort

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.