Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel geeft meer details over Windows 8 tablets met Clover Trail chip

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2012, 11:01 CategorieHardware

Intel krijgt met de introductie van Windows 8 wellicht een van de laatste kansen om te laten zien wat het bedrijf op het gebied van tablets kan betekenen. De chipfabrikant heeft dan ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de nieuwe Clover Trail chip, een dual-core Atom Z2760 processor. Vandaag heeft Intel wat interessante kenmerken van tablets met deze chip gecommuniceerd.

Intel’s Z2760 processor is een dual-core systeem met een maximale kloksnelheid van 1.8GHz dat speciaal ontwikkeld is voor Windows 8 tablets en tablet convertibles. Apparaten die over de processor beschikken maken gebruik van de volledige versie van Windows 8 waarop ook de traditionele .exe bestanden die we van eerdere Windows versies kennen geïnstalleerd kunnen worden.

Andere kenmerken zijn onder meer de Burst technologie die het mogelijk maakt on-demand snel krachtige prestaties te leveren en de Intel Graphics Media Accelerator met een 533 MHz core frequentie en hardware acceleratie ondersteuning voor 1080 video, al beschikken de meeste Clover Trail tablets over een 1.366 bij 768 resolutie display. Ook is er ondersteuning voor een extern HDMI 1.3 display, Microsoft’s Connected Standby functie en de Secure Boot technologie.

Tablets die uitgerust zijn met de Clover Trail processor beschikken over een camera aan de achterzijde van maximaal 8 megapixels en een camera aan de voorzijde van maximaal 2.1 megapixels. Ook is er ondersteuning voor USB 2.0, 3G, 4G, NFCGPS, een accelerometer, een kompas en eMMC media kaarten. Clover Trail tablets zouden minder dan 680 gram moeten weten en maximaal 8.5mm dik moeten zijn. De tablets zouden drie weken standby moeten kunnen zijn en bij actief gebruik 10 uur mee moeten kunnen gaan.

Volgens Intel zijn er momenteel minimaal 20 Clover trail tablets in ontwikkeling. Windows 8 tablets die gebruik zullen maken van de Intel Colver Trail processor zijn onder meer de Samsung ATIV Smart PC, de ASUS Vivo Tab en de Lenovo ThinkPad 2. Alle drie de modellen worden eind oktober op de markt verwacht met een prijs tussen de 750 en 900 euro.

Via: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. Harold
  27 september, 2012 om 13:55

  Ik geloof niet dat Windows 8 op tablets zo’n succes zal worden en dat komt m.i. door de TE hoge prijs die de fabrikanten vragen.
  Een pracht tablet met full HD en toetsenbord zoals de Asus Infinity kost ca. € 600,– en dat is een stuk lager dan de W-8 tablets.

  • Tuur
   27 september, 2012 om 14:30

   u vergeet daarbij iets dat iOS en Android niet hebben tov W8: volledige compatibileit met Win soft. Ook het feit dat er perfecte syncronisatie zal zijn met Win Phone 8 lijkt me een sterke troef.

   Bovendien kan je via de active digitiser perfecte notities nemen oa in OneNote.

   Allemaal zaken die de W8 tablets ideaal maken, zeker voor de business markt.
   Ik hoop in elk geval dat ze er succes mee hebben.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.