Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel presenteert nieuwe Haswell processors voor (hybride) tablets

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2012, 12:09 CategorieHardware

Intel heeft gisteren tijdens het Intel Developer Forum in San Francisco haar vierde generatie processors onthuld die voornamelijk gericht zijn op mobiele producten als tablets en hybride tablets. De Intel Core processors hebben de naam Haswell meegekregen en moeten wederom een stuk energiezuiniger zijn en grote verbeteringen kennen wat betreft grafische prestaties.

Intel loopt flink achter op het gebied van mobiele producten en heeft met de komst van Windows 8 een ‘laatste’ kans om aan te sluiten bij de concurrentie welke voornamelijk bestaat uit ARM fabrikanten. Een groot voordeel van deze ARM chips is dat ze energiezuiniger zijn en goedkoper geproduceerd worden. Intel zal dan ook vol inzetten op de nieuwe Haswell chips, wellicht ook voor toekomstige Android tablets met Intel processor. Volgens de chipfabrikant moeten apparaten door de nieuwe chip lichter, dunner, koeler en energiezuiniger worden zonder aan high-end prestaties in te hoeven leveren.

De vierde generatie Intel Core processorfamilie, gebaseerd op de Haswell microarchitectuur, zal ruim 20 keer minder energie nodig hebben dan de tweede generatie. Desondanks blijven de prestaties en de reactiesnelheid volgens de chipfabrikant uitstekend. Vanaf 2013 zal Intel processors aan de planning toevoegen die nog energiezuiniger worden.

Intel richt zich op zowel smartphones als tablets maar sinds kort kennen we ook een nieuwe categorie in de vorm van hybride tablets. Dit zijn tablets die omgetoverd kunnen worden tot laptop of Ultrabook middels een bijpassend keyboard dock of tablets die beschikken over een uitschuifbaar (covertible) keyboard. Tijdens IFA 2012 zagen we een groot aantal hybride tablets die op Windows 8 draaien voorbij komen. Intel heeft voor producten in deze categorie een aparte energiezuinige chip ontwikkeld.

Nu al zijn er meer dan 70 verschillende Ultrabooks / hybride tablets verkrijgbaar, gebaseerd op de derde generatie Intel Core processorfamilie. Deze 32nm ‘System-on-Chip’ (SoC) is speciaal ontworpen voor Windows 8 en is bedoeld voor lichtgewicht tablets en convertibles, met een lange batterijlevensduur en ‘always-on’ technologie in dunne designs.

Bron: Persbericht

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.