Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel: Windows 8 is nog niet af, maar wordt wel gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2012, 11:48 CategorieBesturingssystemen

Eind oktober moet Windows 8 op de markt verschijnen, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat Microsoft een besturingssysteem op de markt zet dat ook echt af is. Tijdens een besloten evenement heeft Intel CEO Paul Otellini zich uitgesproken over het feit dat Windows 8 volgende maand gelanceerd wordt ondanks dat Microsoft nog aardig wat verbeteringen moet doorvoeren.

Volgens bronnen van Bloomberg heeft Otellini tegenover het personeel aangegeven dat Windows 8 nog niet af is, maar dat de softwaregigant het besturingssysteem graag voor de feestdagen in de winkels heeft liggen. Toch zou de CEO wel geloven dat een lancering eind volgende maand de juiste stap is. Na deze lancering zal Microsoft echter nog een hoop verbeteringen doorvoeren. The Verge weet te melden dat Microsoft waarschijnlijk binnen een jaar een grote update met de codenaam ‘Blue’ zal uitrollen. Deze update zou onder meer de afhankelijkheid van de Windows 8 desktop interface moeten verminderen.

Natuurlijk zijn Microsoft en Intel om een reactie gevraagd naar aanleiding van dit bericht. De softwaregigant laat weten dat Windows 8 het meest geteste en best beoordeele besturingssysteem is dat meer dan ooit ‘ready’ is voor de markt. Hiermee verwijst Microsoft naar de meer dan 16 miljoen downloads van de preview versies in de afgelopen maanden. Intel geeft aan dat er over de uitspraken van Otellini geen mededelingen gedaan worden, maar dat Windows 8 nog steeds als grote kans gezien wordt.

Overigens heeft Intel morgen, 27 september, een Windows 8 tablet evenement gepland staan. Hier zullen de grotere fabrikanten van Windows 8 tablets, Ultrabooks en hybride modellen spreken en wellicht krijgen we ook wat extra informatie over prijsstellingen en/of nieuwe producten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.