iOS 6 update nu te downloaden voor de iPad 2 en iPad 3

19 september 2012 2 Minuten 28 Reacties
Apple-iOS-6-2

Het is zover! Vanaf dit moment is het mogelijk je iPad 2 of iPad 3 te voorzien van de nieuwste versie van iOS. Apple heeft iOS 6 enkele minuten geleden online gezet waardoor je de update kunt downloaden en installeren. Je kunt hiervoor je iPad via een kabel koppelen aan je PC en iTunes opstarten, of Over The Air updaten door naar je instellingen > Algemeen > Software-update te gaan.

Wat is nieuw in iOS 6?

iOS 6 brengt een groot aantal nieuwe features en verbeteringen met zich mee, waaronder Facebook integratie voor het eenvoudig delen van berichten en foto’s, de nieuwe Passbook applicatie voor een overzicht van al je tickets, coupons en klantenkaarten, een nieuwe Maps applicatie van Apple zelf met navigatie en 3D weergave, Siri ondersteuning voor de iPad en de mogelijkheid om Photo Streams te delen met vrienden waarop je vrienden ook kunnen reageren.

Alle nieuwe functies en verbeteringen vind je in ons artikel over de nieuwigheden binnen iOS 6.

Toch worden niet alle nieuwe functies binnen iOS 6 ondersteund in Nederland. Apple heeft een lijst online gezet met alle nieuwe functies waar je in Nederland gebruik van kunt maken. Zo zijn 3D gebouwen binnen de navigatie van de maps app alleen beschikbaar in de VS en wordt Siri Sports voorlopig niet uitgebracht in Nederland.

iOS 6 installeren

Om de update te installeren kun je je iPad via een kabel koppelen aan je PC en iTunes opstarten, of Over The Air updaten door naar je instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. Voor de eerste versie heb je wel de meest recente versie van iTunes (versie 10.7) nodig.

Overigens is het altijd verstandig eerst een back-up te maken. Dit kun je in i-Tunes doen door met je rechter muisknop op je apparaat te klikken en hier het maken van een reservekopie te kiezen. Ook is het mogelijk via iCloud een back-up te maken door in de instellingen van je apparaat bij de iCloud optie op ‘Maak nu reservekopie’ te klikken.

De iOS 6 update is alleen geschikt voor de iPad 2, iPad 3, iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S. Daarnaast kunnen ook de vierde generatie iPod Touch modellen en de Apple TV 2 en 3 een update ontvangen. Let wel dat iedereen momenteel de update probeert te downloaden dus de servers van Apple zullen roken. Als het updaten nu niet mogelijk is, probeer het dan op een later tijdstip nogmaals. Ook kan het zijn dat de update in fasen uitgerold wordt en je bijvoorbeeld over een uur aan de beurt bent.

Reacties (28)