Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 6: Wat is Siri op de iPad 3 en hoe werkt het?

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2012, 13:48 CategorieApple

Sinds gisteren kan iedereen met een iPhone, iPad of iPod de nieuwste versie van iOS downloaden; iOS 6. Een van de weinige echt nieuwigheden in iOS 6 is het beschikbaar komen van Siri. Helaas is Siri alleen beschikbaar op de iPad 3 en moeten de eerste twee generaties het zonder de soms ietwat sassy digitale dame doen.

Wat is Siri?

Siri is de spraakassistent van iOS en komt met iOS 6 voor het eerst beschikbaar op de iPad. Met Siri kun je middels spraak taken uitvoeren, applicaties openen, informatie opvragen, timers en afspraken instellen, notities versturen en muziek of video’s weergeven. Om Siri te gebruiken zul je wel Engels moeten kletsen, Nederlands wordt op dit moment nog niet ondersteund.

Voorbeelden Siri

Omdat wij al een paar vragen ontvangen hebben over wat je nu eigenlijk kan met Siri heb ik een filmpje in elkaar gedraaid met een hele zooi voorbeelden. Als je al ervaring met Siri hebt is het natuurlijk doodsaai maar voor de rest is het denk ik best een leuke introductie (maar wel nog steeds saai).

Je kan Siri aanzetten in Instellingen>Algemeen>Siri en ik raad daar aan de Engelse (Verenigde Staten) taal te gebruiken omdat in mijn ervaring daar localisatie van resultaten het beste mee werkt. Mocht je een Brits accent kunnen faken dan krijg je veel meer resultaten van b.v. de Premier League in plaatst van de Eredivisie.

Alex313 heeft op het forum van The Verge een mooi overzicht gemaakt met allerlei dingen die je aan Siri kunt vragen en ik zal die hier niet gaan overtikken. Check de link voor het overzicht.

Ik hoop dat het filmpje een leuk overzicht is van de mogelijkheden van Siri maar anders moet het in ieder geval kunnen dienen als voorbeeld dat zelfs mensen met een beroerde Engelse uitspraak nog best met Siri uit de voeten kunnen.

Alle nieuwigheden in iOS 6

Alle nieuwe functies en verbeteringen vind je in ons artikel over de nieuwigheden binnen iOS 6.

Benieuwd naar Fotostreams binnen iOS 6? Bekijk dan ons artikel over het delen van Fotostreams met je vrienden.

 • Delen:

Reacties

 1. Johan van der Burgt
  27 september, 2012 om 15:25

  Prima filmpje …. Zeer informatief en inderdaad leuke introductie precies wat ik wilde weten …. …. Spannend ? Nee … Hi hi
  Wat je Engels betreft … Dat kan veeeeeeeeeeeeeeeel erger hoor

  Groeten , Johan

  • Sam Rijver
   27 september, 2012 om 15:27

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.