Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kleine aanpassing zorgt voor betere kwaliteit camera Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2012, 10:30 CategorieAndroid

De Nexus 7 is een van de meest populaire tablets van dit moment, voornamelijk door de zeer lage prijs in combinatie met aantrekkelijke specificaties. Een van de redenen dat ASUS en Google de prijs laag hebben kunnen houden is het ontbreken van een camera aan de achterzijde en een toevoegen van een minimale 1.2 megapixel webcam aan de voorzijde van de tablet.

Om de camera aan de voorzijde te gebruiken voor foto’s en video’s kun je in de Google Play Store een Camera launcher app downloaden. Standaard is de Nexus 7 niet voorzien van een dergelijke app aangezien de camera bedoeld is voor videogesprekken. De video’s die je met de camera launcher kunt maken hebben een kwaliteit van 480p terwijl de 1.2 megapixel camera eenvoudig 720p aan moet kunnen.

Een ontwikkelaar heeft op het XDA-forum een methode online gezet waarmee je de kwaliteit van video’s opgeschroefd kan worden naar 720p. De ‘hack’ is relatief eenvoudig door te voeren. Zo moeten er in het media_profiles.xml configuratiebestand een aantal regels met het video profiel toegevoegd worden. Hiervoor moet de Nexus 7 overigens wel geroot zijn. Dit houdt in dat je een custom ROM, te vinden op het XDA-forum, op het apparaat geïnstalleerd hebt. Nadeel is dat je wel je garantie en de automatische updates verliest. In onderstaande video’s zie je dat de kwaliteit van de opnamen absoluut verbeterd wordt.

Nexus 7 720p

Nexus 7 480p

Prijs Nexus 7 

  • Delen:

Reacties

  1. pomoek
    22 september, 2012 om 15:41

    Ik typ dit op mijn nexus. Dinsdag bestelt bij dixons woensdag geleverd!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.