Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft geeft meer details over Office 2013 voor Windows RT tablets

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2012, 10:07 CategorieApplicaties

Eind oktober moeten de eerste Windows 8 producten op de markt verschijnen en een groot aantal van deze producten zal in de tablet categorie vallen. We hebben de afgelopen maanden al heel wat nieuwe Ultrabooks, tablets en hybride tablets voorbij zien komen en het merendeel van deze modellen draait op Windows 8. Voor apparaten met een ARM processor is er Windows RT.

Tablets die draaien op een ARM processor en dus gebruikmaken van Windows RT zijn, zoals het er nu uitziet, waarschijnlijk de ideale Windows tablets voor de gemiddelde consument. Deze modellen zijn goedkoper, lichter, dunner en energiezuiniger dan de varianten met een Intel processor en de volledige versie van Windows 8. Toch zit er nog een klein voordeel aan Windows RT tablets. Ze worden namelijk gratis uitgerust met Office Home & Student 2013 RT.

Office 2013 RT

Microsoft heeft gisteren op haar eigen blog wat meer informatie gegeven over de release en mogelijkheden van deze Office versie. Zo zullen allen Windows RT tablets vanaf eind oktober standaard geleverd worden met een preview versie van Office 2013 RT. Ergens tussen november en januari zal er een final versie van het softwarepakket beschikbaar gesteld worden via Windows Update. Deze update is gratis. Microsoft geeft aan dat Office 2013 RT speciaal ontwikkeld is voor touch-ondersteuning en een langere batterijduur.

Wat betreft de features is Office 2013 RT, zoals al eerder aangegeven, een uitgeklede versie van het volledige Offie 2013 pakket dat beschikbaar is voor Windows 8 producten. Zo heeft Microsoft alle Macro en add-in ondersteuning verwijderd, is het niet meer mogelijk een presentatie binnen PowerPoint op te nemen, en ook sommige oudere functies en media formaten worden niet meer ondersteund. Ook biedt Windows RT geen ondersteuning voor Outlook (er is wel een aparte mail applicatie). Word, Excel, PowerPoint, en OneNote worden wel meegeleverd.

Windows RT

Hands-on met Windows RT op de Samsung ATIV Tab
Vergelijking: De drie Windows RT tablets die reeds aangekondigd zijn
Wat is het verschil tussen Windows 8 en Windows RT?
Bekijk alle reeds aangekondigde Windows 8 tablets

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.