Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft: Geen Surface tablet voor 199 dollar

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2012, 12:06 CategorieHardware

Het was wellicht ook te mooi om waar te zijn, maar Microsoft heeft deze week indirect bevestigd dat de Surface voor Windows RT tablet niet voor 199 dollar te koop zal zijn. Eerdere geruchten spraken over een strategie van de softwaregigant om de Surface tablet voor 199 dollar in de markt te zetten om zo het Windows 8 ecosysteem een flinke boost te geven.

In een interview met de Seattle Times laat CEO Steve Balmer weten dat we moeten denken aan prijzen tussen de 300 en 800 dollar. Het gaat hier om zowel de Surface voor Windows RT als de Surface voor Windows 8 Pro. Helaas hebben we dus nog steeds geen duidelijke adviesprijs, maar wanneer Microsoft kiest voor 399 dollar (en euro) voor de Surface voor Windows RT dan zou dit nog steeds een interessant aanbod zijn. Samsung heeft bijvoorbeeld haar eerste Windows RT tablets, de ATIV Tab, een adviesprijs van 699 euro meegegeven.

Ook geeft Balmer aan dat de iPad niet als duur ervaren wordt omdat het een compleet product is. Je kunt goedkopere tablets krijgen maar die presteren vaak minder en zien er minder goed uit. Daarbij gebruik je deze goedkopere tablets voor minder doeleinden. Daarnaast vindt Balmer de lijn tussen een tablet en een PC steeds vager worden. Het wordt volgens de CEO moeilijk om te kunnen zeggen wat een tablet en wat een PC is.

De Surface voor Windows RT moet eind oktober in de winkels liggen. Een aantal weken daarna zal ook de Surface voor Windows 8 Pro verschijnen.

  • Delen:

Reacties

  1. Henk
    17 september, 2012 om 19:16

    399 euro is top.
    Bring it on!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.