Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NEC Medias Tab: ’s Werelds lichtste tablet gemaakt van carbon fiber

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2012, 13:23 CategorieHardware

Om je in de tabletmarkt te onderscheiden van de concurrentie draait het niet alleen om de processor en het display, ook het gewicht en de dikte van een tablet zijn voor veel consumenten een belangrijke factor bij de aankoop van een tablet. In Japan heeft NTT DoCoMo vandaag de NEC Medias Tab UL N08-D gelanceerd. ’s Werelds lichtste tablet, gemaakt van carbon fiber.

De 7 inch NEC Medias Tab heeft een gewicht van maar 249 gram. Ter vergelijking; de Kindle Fire HD weegt 400 gram, de Google Nexus 7 345 gram en de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) 344 gram. Dat is dus een kleine honderd gram lichter. Het lage gewicht is mogelijk doordat de behuizing van de tablet gedeeltelijk gemaakt is van carbon fiber (koolstofvezel) dat ook gebruikt wordt in de productie van vliegtuigen. Ook is de Medias Tab een van de dunnere tablets op de markt met een profiel van 7.9mm.

Wat betreft de overige specificaties beschikt de NEC Medias Tab onder meer over een 7 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1.5 GHz dual-core processor, 1GB aan werkgeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 3100 MAh batterij, Wifi, Bluetooth en Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De tablet is ook uitgerust met interessante features als het tegelijkertijd bekijken van twee tabs in de browser en het geven van vibratie feedback (HD haptics) bij bepaalde on-screen elementen.

De Medias Tab wordt in Japan aangeboden via NTT DoCoMo en komt waarschijnlijk niet naar Europa.

Via: AndroidCentral

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.