Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus 7 concurrent Acer Iconia Tab A110 niet naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2012, 12:17 CategorieAndroid

Tijdens Computex 2012 toonde Acer voor het eerst een opvolger voor de Iconia Tab A100 die in 2011 gelanceerd werd. De tablet heeft de naam Iconia Tab A110 meegekregen en moet begin oktober in Europa verschijnen. Helaas komt de tablet niet naar Nederland en moeten wij het doen met de Google Nexus 7. Beide apparaten hebben een prijs van 249 euro.

Hoewel er eerder dit jaar nog geruchten rondgingen dat de Iconia Tab A110 naar Nederland zou komen bevestigt Acer ons vandaag dat Nederland in ieder geval voorlopig overgeslagen zal worden. In landen om ons heen, waaronder Italië, Duitsland en Engeland, wordt de tablet wel gelanceerd. Begin oktober moet de Iconia Tab A110 daar verschijnen voor een prijs van 249 euro.

Iconia Tab A110 vs Nexus 7

Toch is het jammer dat Nederland buiten de boot valt want de A110 beschikt over aardige specificaties waardoor de concurrentie met de Nexus 7 aangegaan kan worden. De tablet beschikt onder meer over een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een quad-core Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen, een microSD card reader, USB en HDMI aansluitingen en een 2.0 megapixel camera aan de voorzijde. Ook draait de A110 op de nieuwste Android versie, Android 4.1 Jelly Bean. De Nexus 7 heeft een hogere resolutie en een beter display maar de A110 biedt USB en HDMI aansluitingen die op de Nexus 7 ontbreken.

Iconia Tab A210

Wel heeft Acer de grotere broer van de Iconia Tab A110 inmiddels in Nederland gelanceerd. De Iconia Tab A210 beschikt onder meer over een 10.1 inch display en een quad-core Tegra 3 processor. Helaas draait dit model nog op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.