Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Persoonlijke startpagina Symbaloo geoptimaliseerd voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2012, 14:09 CategorieAndroid

Persoonlijke startpagina Symbaloo heeft gisteren een geoptimaliseerde versie voor tablets uitgebracht. Het gaat niet om een applicatie maar om een browser versie die op Windows tablets, Android tablets, BlackBerry tablets en de iPad eenvoudiger te bekijken moet zijn. De functie van de website blijft hetzelfde; je favoriete pagina’s in een gestructureerd overzicht weergeven.

Er was al een mobiele versie voor smartphones maar vanaf nu is de HTML versie ook voor tablets geoptimaliseerd met grotere knoppen en een overzichtelijkere weergave en een minimale invulling. Volgens het bedrijf is er ook aandacht aan de bediening middels een touchscreen besteed. Zo kun je met vingerbewegingen eenvoudig vakjes verplaatsen, precies zoals je op een iPad of Android tablet zou doen.

Vanuit elke browser is de Symbaloo startpagina op te roepen. Vervolgens zie je verschillende blokjes (vierkantjes) met een verwijzing naar een website of specifieke pagina. De gebruiker van de pagina kan de kleur van deze blokjes veranderen, kan de volgorde wijzigen en kan de pagina eenvoudig delen met anderen. Op deze manier heb je als gebruiker waar je ook bent toegang tot je eigen favorieten.

Alle tabbladen zijn weggewerkt onder een menu wat tevoorschijn komt als je op het menu knopje links in de hoek klikt. Hier kan je switchen tussen je tabbladen, zoeken naar een blokje of een geheel nieuw tabblad toevoegen. Het menu is weer weg te ‘swipen’ door met je vinger naar links te bewegen. Een blokje kan je ook heel makkelijk van het ene tabblad naar het andere verplaatsen door hem naar links te slepen en te laten vallen op het tabblad naar keuze.

Om Symbaloo te gebruiken surf je simpelweg op je tablet naar de website.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.