Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pogo Connect: Drukgevoelige stylus voor de iPad 3

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2012, 14:17 CategorieAccessoires

Een van de meest populaire accessoires voor tablets is de stylus. Deze zijn er in verschillende soorten en maten en ook de kwaliteit van de stylus kan nogal verschillen. In maart van dit jaar kwamen we de Blue Tiger, de eerste drukgevoelige stylus voor de nieuwe iPad, al tegen maar puur nog als concept. Inmiddels is de stylus omgedoopt tot de Pogo Connect en te pre-orderen.

De Pogo Connect is een drukgevoelige stylus die middels Bluetooth 4.0 verbinding maakt met je iPad. Door deze verbinding kan de druk die je uitoefent op de stylus verwerkt worden in het eindresultaat. Wanneer je lichte druk uitoefent wordt de getekende lijn dunner en wanneer je veel druk uitoefent krijg je vanzelfsprekend een dikkere lijn, exact zoals met een echte pen. Ook beschikt de stylus over een LED lampje dat door app ontwikkelaars op verschillende manieren gebruikt kan worden. Zo zou het lampje van kleur kunnen veranderen zodra je ook de kleur van de pen (verf) verandert.

Er moet overigens wel bijgezegd worden dat de drukgevoeligheid alleen werkt binnen applicaties die de functie ondersteunen. De stylus kan wel gebruikt worden binnen andere applicaties maar dan verdwijnt deze extra functie. Ook wordt alleen de nieuwe iPad ondersteund vanwege Bluetooth versie 4.0. Eerdere iPad modellen kunnen wel met de stylus overweg maar ook weer zonder de drukgevoeligheid.

De Pogo Connect is vanaf 1 oktober in de VS te pre-orderen voor een prijs van 80 dollar. De eerste 2000 klanten krijgen een speciale editie met een ingegraveerde tijger, een verwijzing naar de originele naam van de stylus.

Bron: TPCR

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.