Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Point of View ProTab 25 XL en 25 XXL tablets te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2012, 18:40 CategorieAndroid

Vorige week lanceerde het Nederlandse Point of View twee nieuwe Android 4.1 Jelly Bean tablets die voor een prijs van 240 en 250 euro in Nederland te koop zullen zijn. Toch heeft het bedrijf ook modellen voor consumenten die wat minder geld overhebben voor een tablet. De nog niet zo lang geleden gelanceerde ProTab 25 heeft onlangs gezelschap gekregen van de ProTab 25 XL en ProTab 25 XXL.

ProTab 25

De ProTab 25 is een echte budget tablet. Zo beschikt het apparaat over een Cortex A8 processor, een gemiddeld display en een minimaal werkgeheugen. Maar, voor nog geen 100 euro krijg je wel Android 4.0 Ice Cream Sandwich met toegang tot de Google Play Store. Blijkbaar was het 7 inch model succesvol, want Point of View heeft vorige maand twee nieuwe modellen op de markt gebracht met een groter schermformaat en een aantal aanvullingen.

ProTab 25 XL

De ProTab 25 XL is maar net groter. Deze tablet beschikt over een 8 inch display met een resolutie van 800 bij 600 pixels. Verder is de tablet uitgerust met dezelfde Cortex A8 processor, 512MB aan werkgeheugen, een miniUSB poort, een 2 megapixel camera aan de achterzijde, een webcam aan de voorzijde en een microSD card reader om het geheugen van 4GB uit te breiden. De ProTab 25 XL is nu te koop en heeft een adviesprijs van 129 euro.

ProTab 25 XXL

De ProTab 25 XXL is net wat geavanceerder en heeft een display met een formaat van 10.1 inch en een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Verder beschikt ook dit model over een Cortex A8 processor, maar krijg je 1GB aan werkgeheugen, een extra miniUSB poort en een HDMI 1.4 aansluiting. De ProTab 25 XXL is nu te koop en heeft een adviesprijs van 169 euro meegekregen.

Meer informatie over de ProTab 25 tablets vind je in onze tablet database. Hier kun je de modellen ook vergelijken.

 • Delen:

Reacties

 1. Ivan
  17 september, 2012 om 19:11

  These products, unlike those two Jelly Bean models, are anything but new. They are in stores for quite some time now. Also, Protab 25 XXL does not have dual core processor. Lots of misinformation here. Payed advertising, aye?

  • Martijn Chel
   17 september, 2012 om 20:17

   In Holland these models are only appearing in stores now, so for the Dutch they are new models. Furthermore, all the models use the dual-core processor. Check the PoV website yourself. Also, I got the exact information from them today, the complete spec sheet. This is the correct information.
   Paid advertising? And who would pay us for this? And they would pay for ‘wrong’ information? I wish…

   • Ivan
    17 september, 2012 om 20:52

    That’s funny. Here, in Croatia, they are available for quite some time now. I checked their website (again) and…yeah, they are still single core Cortex-A8 processors (http://www.arm.com/products/processors/cortex-a/cortex-a8.php). I will check again later, maybe they’ll undergo a mitosis. ;D Anyway, someone is giving a wrong info here; either their website, or their employees. I was obviously wrong about that, my apologies. :)

   • Martijn Chel
    17 september, 2012 om 21:15

    Well, just as advice.. you could have said; “Isn’t the Cortex A8 a single-core chip?” And then I would have replied “Yeah, sorry, my mistake. Just changed it. Thanks”.
    Because of your whole story I didn’t even realise that you were talking about the dual-core part, I was thinking about the A8 part.
    For the rest the info is correct, so just a small typo. Also I checked availability at the first shops in Holland and that’s half august, so we’re not that far off :)

 2. Ivan
  17 september, 2012 om 21:30

  Isn’t the Cortex A8 a single-core chip? There. :D Yeah, its a typo, but a pretty important one. One month plus/minus, who cares anyway. :D
  Anyway, looking forward to your Protab 3 complete review. Be kind, i am seriously intending to become an owner of one. Cheers! :)

  • Martijn Chel
   17 september, 2012 om 22:32

   Yeah, they weren’t mentioned yet, so just to inform. Not that they are very interesting though. And for people looking in that price range the cores don’t say much ;)
   I’ll do my best!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.