Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Point of View lanceert Protab 26 en 26 XXL tablets met Android 4.0 ICS

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2012, 15:47 CategorieAndroid

Het Nederlandse Point of View heeft eerder deze maand al twee nieuwe tablets die op Android 4.1 Jelly Bean draaien gelanceerd, maar ook voor consumenten die minder geld uit willen geven en genoegen nemen met Android 4.0 Ice Cream Sandwich zijn er nieuwe modellen ontwikkeld. Point of View komt met de ProTab 26 serie, bestaande uit een 7 inch en een 10.1 inch model.

ProTab 26 XXL

Het grootste model heeft de naam ProTab 26 XXL meegekregen. Deze tablet beschikt over een 10.1 inch display met een IPS paneel voor wijde kijkhoeken en een hoge helderheid, en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder is de tablet uitgerust met een ARM Cortex A8 processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, een Mali-400 GPU, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een 2.0 megapixel camera aan de achterzijde en een 0.3 megapixel webcam aan de voorzijde.

Qua aansluitingen krijg je een microUSB poort, een miniHDMI uitgang en een koptelefoon aansluiting. Draadloze communicatue vindt plaats via Wifi en Bluetooth 2.1. De ProTab 26 XXL is 9.3mm dik en beschikt een 7.200 mAh batterij.

ProTab 26

De kleinere 7 inch variant (bovenaan afgebeeld) heeft de naam ProTab 26 meegekregen. Van dit model zijn nog niet alle specificaties bekend. Wat we wel weten is dat de tablet beschikt over een standaard LCD display, een Cortex A8 processor geklokt op 1GHz, 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, Wifi, een microSD card reader en een 0.3 megapixel webcam aan de voorzijde. Ook dit model draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Prijs en beschikbaarheid

De ProTab 26 XXL is het eerste model dat op de markt zal verschijnen en heeft een adviesprijs van 199 euro meegekregen. De 7 inch ProTab 26 zal later dit jaar verschijnen voor een adviesprijs van 99 euro. Ook worden later de overige specificaties bekendgemaakt.

Bekijk alle tablets van Point of View in onze tablet database.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.