Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Point of View lanceert ProTab 3 IPS en ProTab 3 XXL IPS met Android Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2012, 17:25 CategorieAndroid

Point of View, inmiddels aardig bekend als Android tablet fabrikant, lanceert vandaag twee nieuwe Android tablets die voorzien zijn van een dual-core processor en draaien op de nieuwste versie van Android, Android 4.1 Jelly Bean. De nieuwe tablets hebben de naam ProTab 3 IPS 9.7 en ProTab 3 XXL IPS 10 meegekregen en verschijnen binnenkort in de winkels.

Point of View heeft al aardig wat tablets in Nederland gelanceerd en probeert steeds betere specificaties tegen een aantrekkelijke prijs te bieden. De nieuwe ProTab 3 modellen moeten de lat wederom hoger leggen. Zo beschikken beide tablets over een dual-core Cortex A9 processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, een quad-core Mali 400 grafische processor en 1GB aan DDR3 werkgeheugen. Volgens de fabrikant moeten deze specificaties, in combinatie met Android 4.1 Jelly Bean, voor een snelle en soepele ervaring zorgen. Ook zijn beide tablets, zoals de naam al doet vermoeden, uitgerust met een IPS display voor wijde kijkhoeken, een hoge helderheid en een hoog contrast.

ProTab 3 IPS 9.7

De ProTab 3 IPS heeft een gewicht heeft van 590 gram en is maar 10mm dun. De behuizing bestaat uit een aluminium achterzijde en een glanzend zwarte voorzijde. In de achterzijde van de behuizing vinden we een 2 megapixel camera met LED filtser. De ProTab 3 IPS beschikt over een 9.7 inch display met een 4:3 beeldverhouding, een 10-punts capacitief touchscreen, en een resolutie van 1.024 bij 768 pixels. Het opslaggeheugen bedraagt 8GB maar kan uitgebreid worden middels een microSD card reader. Verder krijg je onder meer een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde, Wifi 802.11 b/g/n, een koptelefoon uitgang, een microUSB 2.0 poort, een miniHDMI uitgang en een 8000 mAh batterij.

ProTab 3 XXL IPS 10

De ProTab 3 XXL IPS is zoals de naam al aangeeft een grotere variant. Deze tablet beschikt over een 10 inch IPS display met een 16:10 beeldverhouding, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een 10-punts capacitief touchscreen. Het model is met 700 gram iets zwaarder dan de 9.7 inch variant en is ook iets dikker met een profiel van 10.5mm. Verder is de tablet uitgerust met 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, Wifi 802.11 b/g/n, een 2.0 megapixel camera met LED flitser aan de achterzijde en een 0.3 megapixel webcam aan de voorzijde. De ProTab 3 XXL IPS beschikt ook over een koptelefoon aansluiting, twee microUSB 2.0 poorten, een miniHDMI poort en een 7200 mAh batterij.

Prijs en beschikbaarheid

De Point of View ProTab 3 IPS 9.7 en de ProTab 3 XXL 10 moeten de komende weken bij de eerste winkels verschijnen. De 9.7 inch variant zal 249 euro gaan kosten, terwijl de 10 inch variant een adviesprijs krijgt van 239 euro.

We krijgen deze week een review model toegestuurd dus hou de site in de gaten voor onze ervaringen.

 • Delen:

Reacties

 1. Chris
  12 september, 2012 om 16:31

  Erg mooie specs voor deze tablets. Toch maar even wachten met de nexus 7.

  • bokkiewokkie
   16 september, 2012 om 15:49

   Best lastig want deze POV kost iets minder met een mooi 10.1″ IPS scherm en extra poorten. Ik denk zelf dat je niet erg veel verschil merkt van de quad core in de Nexus wanneer je geen zware 3D games speelt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.