Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Point of View ProTab 3 XXL IPS close-up: Gaming

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2012, 17:18 CategorieAndroid

Point of View lanceert deze maand de ProTab 3 IPS en de ProTab 3 XXL IPS in Europa. Beide modellen zijn uitgerust met Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem en draaien op een dual-core Cortex A9 processor met een Mali-400 grafische processor. We hebben al gekeken naar de hardware en de software, maar niet geheel onbelangrijk zijn de gaming prestaties.

Video

De Point of View ProTab 3 XXL IPS is zoals gezegd uitgerust met een dual-core processor en een Mali-400 grafische processor. Op zich zou dit meer dan voldoende moeten zijn voor de gemiddelde game die te vinden is in de Google Play Store. In bovenstaande video kun je zien dat simpele games als Angry Birds, Fruit Ninja en Jewels zonder problemen te spelen zijn. Het touchscreen reageert snel op input en grafisch worden de games goed weergegeven.

Toch heeft de ProTab 3 zijn beperkingen wat betreft het spelen van games. Voornamelijk bij het spelen van geavanceerde games met 3D graphics wordt duidelijk dat de hardware het niet altijd bij kan benen. Dit merk je in haperende beelden. Een stotterende gameplay is juist bij de wat actievere en geavanceerde games irritant omdat hier een snelle reactietijd en nauwkeurigheid beloond wordt. In de video kun je zien dat een game als Dead Trigger dan ook lastiger te spelen is. Het is niet onmogelijk, maar de gaming-ervaring is niet comfortabel te noemen. Verrassend genoeg is deze ervaring bij een grafisch intensieve game als Riptide GP een stuk beter. Geen haperende beelden maar een vloeiende weergave. Daarbij moet wel gezegd worden dat de game wat details en effecten mist ten opzichte van de versie die voor de quad-core Tegra 3 chip gemaakt is. Dat is overigens geen nadeel aangezien dit er juist voor zorgt dat de game goed en soepel te spelen is.

Point of View ProTab 3 XXL IPS close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de Point of View ProTab 3 XXL IPS. Nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer terug kunt vinden.

Point of View ProTab 3 XXL IPS specificaties en prijzen

De ProTab 3 XXL IPS moet de komende weken in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van 239 euro. Voor deze prijs krijg je een tablet met 8GB aan opslaggeheugen. Het 9.7 inch model, de ProTab 3 IPS, zal te koop zijn voor 249 euro.

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Point of View ProTab 3 XXL IPS.

 • Delen:

Reacties

 1. Ivan
  19 september, 2012 om 18:10

  Nice. I think it performs quite well, at least relative to its price. When can we expect the final review (read: verdict) so i can finally run to the store? :)

  • Martijn Chel
   19 september, 2012 om 18:16

   Yeah, it’s pretty decent for the price. Final verdict will be more positive than negative ;) I hope to finish the review this week.

   • Ivan
    19 september, 2012 om 22:49

    Great news. Keep up the good work. Thanks!

 2. sihida
  20 september, 2012 om 12:37

  Wederom bedankt voor je (deel)review!

  Heb je een idee waarom de PoV Dead Trigger niet vloeiend af kan spelen, terwijl de PiPO U1 met dezelfde CPU/GPU en zelfde resolutie dat wel zou kunnen (http://pandawill-tablets-review.blogspot.nl/2012/08/pipo-u1-dualcore-7-hd-ips-tablet.html)? Is de Mali (nog) lager geklokt in de PoV?

  • Martijn Chel
   20 september, 2012 om 12:39

   Nee, dat durf ik niet te zeggen. Het is zoals ik aangaf ook vreemd omdat een game als Riptide GP wel vloeiend afgespeeld wordt. Ik heb overigens alle andere apps uitgezet om het te dubbelchecken, helaas met hetzelfde resultaat.

   • sihida
    20 september, 2012 om 13:05

    Bedank voor je antwoord. Ik ga waarschijnlijk toch niet veel games spelen, maar ik vond het wel opvallend. Heb je al eens NenaMark of een andere GPU-benchmark gedraaid? Ben benieuwd naar de resultaten!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.