Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Point of View ProTab 3 XXL IPS close-up: Hardware en Design

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2012, 17:09 CategorieAndroid

Eerder deze week lanceerde Point of View twee nieuwe tablets; de ProTab 3 IPS en de ProTab 3 XXL IPS. Het eerstgenoemde model beschikt over een 9.7 inch display met een 4:3 beeldverhouding, terwijl het tweede model een 10 inch display met een 16:10 beeldverhouding heeft. In dit artikel vind je mijn eerste indruk wat betreft de hardware en het design van de ProTab 3 XXL IPS.

Video

De Point of View ProTab 3 XXL IPS is een tablet die niet de slankste of de lichtste ter wereld is, maar wel beschikt over een groot aantal aansluitingen, aardige specificaties en een degelijke behuizing. De tablet weegt 700 gram en is zo’n 10.5mm dik. Dit maakt het niet een van de meest mobiele tablets, maar aangezien je het apparaat voornamelijk in horizontale modus gebruikt zijn deze twee elementen niet echt nadelig. De behuizing is aan de achterzijde gemaakt van aluminium en voelt zeer degelijk aan. De voorzijde is compleet zwart, maar wat vooral opvalt is de gevoeligheid voor vingerafdrukken. Hou dus een poetsdoekje bij de hand. Het logo wat zich aan de voorzijde bevindt is nog niet definitief en zal iets kleiner zijn op de modellen die in de winkel verschijnen.

Het display heeft een formaat van 10 inch en maakt gebruik van een IPS paneel. Dit moet zorgen voor een hoge helderheid en wijde kijkhoeken. Het display heeft inderdaad een hoge helderheid en kan dan ook in fel verlichte omgevingen zonder problemen gebruikt worden. Wel wordt buitenshuis snel duidelijk dat de helderheid niet voldoende is om de leesbaarheid in stand te houden. Het display heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, iets wat tegenwoordig redelijk gemiddeld is voor 10 inch tablets. Qua scherpte is hier dan ook weinig op aan te merken. Individuele pixels zijn nauwelijks waarneembaar en alles is goed leesbaar.

Qua aansluitingen is de ProTab 3 XXL IPS rijkelijk uitgerust. Zo krijg je twee microUSB 2.0 poorten (slave en host), een miniHDMI 1.4 poort voor verbinding met een TV of display, een microSD card reader op het geheugen uit te breiden en een koptelefoon aansluiting. Wat betreft de verdere hard ware specificaties beschikt de tablet over een dual-core ARM Corext A9 processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, een quad-core Mali 400 grafische processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, Wifi, Bluetooth 2.1 + EDR, een webcam aan de voorzijde en een 2.0 megapixel camera voor foto’s en video’s aan de achterzijde.

Point of View ProTab 3 XXL IPS close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de Point of View ProTab 3 XXL IPS. Nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer terug kunt vinden.

 • Hardware en Design (huidig)
 • Android, apps en browser
 • Gaming

Point of View ProTab 3 XXL IPS specificaties en prijzen

De ProTab 3 XXL IPS moet de komende weken in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van 239 euro. Voor deze prijs krijg je een tablet met 8GB aan opslaggeheugen. Het 9.7 inch model, de ProTab 3 IPS, zal te koop zijn voor 249 euro.

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Point of View ProTab 3 XXL IPS.

 • Delen:

Reacties

 1. bokkiewokkie
  16 september, 2012 om 15:35

  Eindelijk beginnen de Android tablets volwassen te worden. Dual cores met aluminium behuizing en IPS scherm. Jelly Bean erop, wat wil je nog meer. De gevestigde orde moet zich zo langzamerhand echt zorgen gaan maken met dit soort producten lijkt me. Ze kosten de helft van een iPad die dan ook nog zaken mist als USB-poorten, een SDcard-slot of HDMI-poort. Daarnaast heeft Android de voordelen van een flexibel en open systeem. Zijn enige echte concurrent is de Asus nexus 7.

 2. Chris
  16 september, 2012 om 15:56

  Bedankt voor de snelle review Martijn Chel. Ga zeker overwegen om deze aan te schaffen.

  • Martijn Chel
   16 september, 2012 om 16:26

   Graag gedaan! Maar, ik ben nog niet klaar hoor :) Er komen nog twee delen en daarna de volledige review!

 3. sihida
  16 september, 2012 om 22:14

  Je stelt dat het scherm wel ‘OK’ is. Bedoel je hiermee dat het gewoon is wat je van een (goed) IPS-scherm kunt verwachten? Sommige tablets hebben last van backlight bleeding, hoe is dat bij deze?

  • Martijn Chel
   16 september, 2012 om 22:17

   Met ‘Ok’ bedoel ik dat het scherm zich kan meten met de meeste middenklasse modellen. Denk aan een Acer Iconia Tab A510 of Toshiba AT300. Qua helderheid presenteren de ASUS en Samsung tablets wel beter. Contrast en kleurweergave is van gemiddeld niveau.
   Backlight ga ik in de volledige review nog op in, maar dit probleem is minimaal. Bij een compleet zwart scherm is er (bij mijn model) aan één zijde een lichte gloed waar te nemen.

   • sihida
    16 september, 2012 om 22:32

    Hmm, dat valt me wel wat tegen; de A510 schijnt een VA-panel te hebben en volgens http://nl.hardware.info/reviews/2880/5/samsung-galaxy-tab-2-101-vs-toshiba-at300-review-50-euro-een-wereld-van-verschil-pls-versus-ips is het IPS-scherm in de AT300 ook niet aan te raden.

    Je weet toevallig niet welk panel er specifiek in de ProTab3 gebruikt wordt?

   • Martijn Chel
    16 september, 2012 om 22:49

    Mwa.. Dat vind ik erg overdreven. We hebben het puur over de helderheid en wellicht kijkhoeken hè. Je moet geen high-end paneel verachten maar de schermen van de andere genoemde tablets zijn naar mijn mening echt niet slecht hoor. Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat niet goed zou zijn aan het paneel van de ProTab waardoor je er niet voor zou moeten kiezen. Ik heb veel slechtere displays gezien.
    Nee, ik weet niet welk paneel erin zit.

   • Martijn Chel
    16 september, 2012 om 22:50

    Kortom, ik kan je alleen vertellen dat voor dit geld je gewoon een goed display krijgt, in nagenoeg alle opzichten. Het is maar net wat je nog meer verwacht.

 4. sihida
  18 september, 2012 om 1:35

  Inmiddels al bekend wat er in de uiteindelijke versie veranderd zal zijn ten opzichte van pre-productiemodel?

  • Martijn Chel
   18 september, 2012 om 9:59

   Ja, alleen het logo en wat bug fixes, welke ik overigens nog niet tegengekomen ben. Foute afbeelding was van een eerder model.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.