Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Point of View ProTab 3 XXL IPS close-up: Software

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2012, 17:22 CategorieAndroid

Het Eindhovense Point of View brengt deze maand twee Android 4.1 Jelly Bean tablets op de Nederlandse markt; de ProTab 3 IPS en de ProTab 3 XXL IPS. Hiermee is het bedrijf een van de eerste fabrikanten die tablets vanuit de winkel voorziet van het nieuwste Android besturingssysteem. In dit artikel kijk ik naar de prestaties en mogelijkheden van het OS en de meegeleverde apps.

Video

De Point of View ProTab 3 XXL IPS is standaard uitgerust met Android 4.1.1 Jelly Bean en als we kijken naar de review van de Nexus 7 zou Jelly Bean vooral op het gebied van snelle prestaties en een soepele gebruikservaring voor verbeteringen moeten zorgen. Gelukkig is ook op de ProTab 3 XXL IPS te merken dat Android een flinke vooruitgang geboekt heeft. Jelly Bean is ontzettend stabiel en de touch-ervaring is honderd maal beter dan bij eerdere Android versies. Ik heb (nog) geen enkele crash of vastlopers gehad, het navigeren binnen Android gaat zeer snel en vloeiend, en apps lijken net wat sneller op te starten.

Afgezien van de stabilteits- en snelheidsverbeteringen is Jelly Bean geen drastische verbetering of verandering. Je zult de Android 4.0 Ice Cream Sandwich interface dan ook gewoon herkennen, samen met alle features en functies die je al gewend was. Toch zijn er wel degelijk een aantal verbeteringen en toevoegingen. Zo wordt met de komst van Android 4.1 Jelly Bean Google Now geïntroduceerd. Dit is een soort persoonlijke assistent die je gepersonaliseerde cards laat zien en naar mate je langer met je tablet werkt meer handige informatie toont. Meer informatie over deze functie vind je in mijn review van Google Now.

Daarnaast heeft Google de notificaties onder handen genomen en wordt er onder andere meer informatie getoond, is het homescreen responsive geworden waardoor je eenvoudig apps en widgets kunt plaatsen, en wordt Google Chrome voortaan als standaard browser geleverd. Toch heeft Point of View ervoor gekozen om ook de Android stock browser die we van Ice Cream Sandwich en eerdere versies kennen nog mee te leveren. Mijn advies; niet gebruiken. Chrome is vele malen stabieler en sneller, en biedt de mogelijkheid eenvoudig tabbladen, geschiedenis, wachtwoorden, etc. te synchroniseren tussen al je apparaten..

Point of View heeft overigens zelf weinig aan de Android interface veranderd en levert ook een minimaal aantal applicaties mee. Natuurlijk krijg je toegang tot de Google Play Store om je eigen assortiment applicaties samen te stellen. Qua interface zien we alleen de volume-knoppen onderin de balk waar ook de ‘home’ ‘vorige’ en ‘apps bar’ knoppen zitten terug. Hierdoor kun je zowel via de volume rockers in de behuizing als de software knoppen het volume aanpassen. Het grote voordeel van het minimale aantal apps en de minimale aanpassingen aan de interface is dat je geen bloatware meegeleverd krijgt en je dus een redelijk schoon (en dus snel) systeem hebt.

Point of View ProTab 3 XXL IPS close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de Point of View ProTab 3 XXL IPS. Nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer terug kunt vinden.

Point of View ProTab 3 XXL IPS specificaties en prijzen

De ProTab 3 XXL IPS moet de komende weken in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van 239 euro. Voor deze prijs krijg je een tablet met 8GB aan opslaggeheugen. Het 9.7 inch model, de ProTab 3 IPS, zal te koop zijn voor 249 euro.

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Point of View ProTab 3 XXL IPS.

 • Delen:

Reacties

 1. sihida
  16 september, 2012 om 18:13

  Dank voor je tweede review. Begin er steeds meer overtuigd van te raken dat dit m’n eerste tablet wordt. Hopelijk komt hij ook spoedig in de winkels te liggen.

  • Martijn Chel
   16 september, 2012 om 19:26

   Thanks! Volgende week plaats in de volledige review, met ook alle overige punten als camera, Wifi, gebruik, etc.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.