Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijzen ASUS Windows 8 en Windows RT tablets duiken op

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2012, 10:28 CategorieHardware

Langzaam maar zeker wordt steeds duidelijker wat de prijzen gaan zijn van Windows 8 en Windows RT tablets, en helaas ziet het er niet rooskleurig uit. Eerder gaf Samsung haar ATIV Tab tablet al een prijskaartje van 699 euro en kwam Sony zelfs met een prijs van 1.400 euro voor de VAIO Duo 11 slider tablet. Vandaag zijn de prijzen van de ASUS tablets uitgelekt.

ZDNet heeft een aantal slides in handen gekregen waarin de prijzen van de belangrijkste Windows 8 tablets, Ultrabooks en hybride tablets van ASUS genoemd worden. Zo moet de Vivo Tab RT tablet met Windows RT maar liefst 599 dollar zonder dock en 799 dollar met dock gaan kosten. Geen grote verrassing aangezien wij vorige maand al een prijs van 799 euro tegenkwamen bij een Nederlandse winkel. Door andere media werd deze prijs bestempeld als onzin en te hoog, maar blijkbaar zaten we toch in de goede richting.

De Vivo Tab tablet met Windows 8 zou volgens de gelekte informatie een prijs van 799 dollar zonder dock en 999 dollar met dock krijgen. De ASUS Taichi, een convertible Ultrabook met dubbel display en Windows 8, zou maar liefst 1.299 dollar gaan kosten. De Transformer Book, een high-end Ultrabook met keyboard dock, krijgt volgens de informatie in de slides een prijs van 1.399 dollar mee.

Windows 8 tablets te duur?

Kortom, mocht je wachten op Windows 8 tablets dan kun je maar vast beginnen met sparen. Er kan nog wat veranderen de komende weken maar wanneer de prijzen daadwerkelijk op dit niveau liggen zie ik Windows 8, in ieder geval op het gebied van tablets, niet snel concurreren met Android. Onder andere bovengenoemde modellen zouden voornamelijk een kans kunnen maken in de zakelijke markt.

Zou jij 799 euro uitgeven voor een Windows RT tablet met keyboard dock? Of kijk je dan liever naar een 400 euro kostende Android tablet of een goedkopere laptop?

 

 • Delen:

Reacties

 1. Tuur
  18 september, 2012 om 19:13

  799 USD = 799 EUR?! Gelukkig past niet elke pc producten de malafide praktijken van Apple toe.
  Voor mij is 799 USD gelijk aan 611 EUR op dit moment.

  En ja dat is zo’n prachtige tablet voor mij het waard. Ik kan alle Win apps en software draaien. Een zeer groot pluspunt is de Wacom active digitizer waarmee ik in meetings notities kan nemen in bv OneNote. Probeer maar eens notities te nemen met een iPad, is gewoon belachelijk.

  Ik hoop dat de W8 tablets een groot succes zullen worden. Ik schaf er mij in elk geval per direct één aan.

  • Martijn Chel
   18 september, 2012 om 19:23

   Ja, 799 dollar is heel vaak 799 euro of 50 euro minder. Niet alleen bij Apple, ook bij andere tablet fabrikanten. Daarbij zijn de VS prijzen vaak ook nog zonder de belasting die in elke staat anders is.
   Kans is dus zeker groot dat als de prijzen kloppen je minimaal 700 euro (ik denk 799) betaalt.
   Vind je het dan nog goed te doen?

   • Tuur
    19 september, 2012 om 11:50

    absoluut. In Belgie is pas een lagere school gestart met papierloos lesgeven. Iedereen is verplicht om een iPad aan te schaffen (Android of anders mocht niet). Hoewel ik digitalisering sterk aanmoedig in het onderwijs, is het opleggen van een bepaald merk een brug te ver.
    Met een W8 tablet zal je in veel gevallen digitale notities zeer vlot en fijn kunnen maken. Dat kan men niet op iOS devices. Zo’n Pogo achtige pennen zijn belachelijk.
    Ik vind dat die active digitizers veel te weinig in de picture worden gezet.
    Daarbovenop het feit zoals eerder aangehaald dat ik al m’n W7 toepassingen kan blijven draaien maakt dit voor mij een gedroomde werk tablet.
    iPad is goed voor couch-surfing en media, W8 tablets zullen prima zijn voor werkomgevingen (bedrijven, scholen, …)

   • Martijn Chel
    19 september, 2012 om 11:55

    Wat betreft de compatibiliteit met W7 toepassingen geef ik je helemaal gelijk, maar dat is vooral dan de gebondenheid aan een ecosysteem. Mocht je dat als consument niet hebben dan lijkt me de drempel juist wel erg hoog.
    Die active digitizer zien we ook steeds vaker terug bij Android tablets en dat zou dan, ben ik bang, de voorkeur krijgen van consumenten. Microsoft moet het wanneer de prijzen hoog zijn hebben van mensen die Windows niet los kunnen laten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.