Prijzen ASUS Windows 8 en Windows RT tablets duiken op

18 september 2012 1 Minuut 4 Reacties
ASUS-Vivo-Tab-RT

Langzaam maar zeker wordt steeds duidelijker wat de prijzen gaan zijn van Windows 8 en Windows RT tablets, en helaas ziet het er niet rooskleurig uit. Eerder gaf Samsung haar ATIV Tab tablet al een prijskaartje van 699 euro en kwam Sony zelfs met een prijs van 1.400 euro voor de VAIO Duo 11 slider tablet. Vandaag zijn de prijzen van de ASUS tablets uitgelekt.

ZDNet heeft een aantal slides in handen gekregen waarin de prijzen van de belangrijkste Windows 8 tablets, Ultrabooks en hybride tablets van ASUS genoemd worden. Zo moet de Vivo Tab RT tablet met Windows RT maar liefst 599 dollar zonder dock en 799 dollar met dock gaan kosten. Geen grote verrassing aangezien wij vorige maand al een prijs van 799 euro tegenkwamen bij een Nederlandse winkel. Door andere media werd deze prijs bestempeld als onzin en te hoog, maar blijkbaar zaten we toch in de goede richting.

De Vivo Tab tablet met Windows 8 zou volgens de gelekte informatie een prijs van 799 dollar zonder dock en 999 dollar met dock krijgen. De ASUS Taichi, een convertible Ultrabook met dubbel display en Windows 8, zou maar liefst 1.299 dollar gaan kosten. De Transformer Book, een high-end Ultrabook met keyboard dock, krijgt volgens de informatie in de slides een prijs van 1.399 dollar mee.

Windows 8 tablets te duur?

Kortom, mocht je wachten op Windows 8 tablets dan kun je maar vast beginnen met sparen. Er kan nog wat veranderen de komende weken maar wanneer de prijzen daadwerkelijk op dit niveau liggen zie ik Windows 8, in ieder geval op het gebied van tablets, niet snel concurreren met Android. Onder andere bovengenoemde modellen zouden voornamelijk een kans kunnen maken in de zakelijke markt.

Zou jij 799 euro uitgeven voor een Windows RT tablet met keyboard dock? Of kijk je dan liever naar een 400 euro kostende Android tablet of een goedkopere laptop?

Reacties (4)