Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: GeckoCover voor de Samsung Galaxy Note 10.1

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2012, 12:52 CategorieAccessoire reviews

Zoals de vaste lezer waarschijnlijk wel weet ben ik erg fan van het gebruik van een hoes/cover bij mijn tablet. Ik vind dat een (goede) hoes wat toevoegt aan de bruikbaarheid van een tablet, zeker als er een paar standposities mogelijk zijn en er de dure tablet beschermd word tegen krassen en stoten. Vandaag kijken we naar de GeckoCover voor de Samsung Galaxy Note 10.1.

Video

Review

De GeckoCover voor de Galaxy Note 10.1 is een hoes die zowel de voor- als achterkant beschermd. Een harde plastic achterkant waar de tablet in geklikt kan worden, gecombineerd met een flap aan de voorzijde die het display beschermd.

De gebruikte materialen zijn niet super de luxe maar wel prima verzorgd. De buitenkant is bijna volledig van een kunststof die een structuur heeft dat nog het meeste lijkt op die van een spijkerbroek en qua aanraking het dichts bij leer in de buurt komt. De harde plastic achterkant is opengewerkt op de alle belangrijke punten zodat de verschillende poorten en knoppen van de Galaxy Note 10.1 goed bruikbaar blijven, met uitzondering van de dock-connector. De tablet kan alleen aangesloten worden op de computer/oplader als de hoes open is. Dit kan zowel als voor- als nadeel worden uitgelegd. Het is wat onhandig dat de tablet lastiger opgeladen kan worden maar tijdens vervoer is de grootste opening van de tablet mooi beschermd tegen vocht en viezigheid.

De standposities die deze hoes biedt zijn erg bekend in de tabletwereld, het zijn namelijk de ‘Apple Smart Cover’ posities. De typepositie werkt prima en staat stevig, al is het misschien een beetje gek dat je volgens de markeringen op de tablet (logo, ect) de tablet op z’n kop gebruikt. De media positie is helemaal perfect en staat redelijk stevig (ik zou het rustig op tafel durven gebruiken maar weer niet in de trein zeg maar). Voor het feit dat de Galaxy Note 10.1 stereo speakers aan de voorkant heeft zitten maakt de tablet in deze positie een kleine bioscoop. Prima geregeld.

Conclusie

Voor een kleine 30 euro krijg je een hoop waarde voor je geld, en voldoet deze hoes aan mijn verwachtingen. De tablet is goed beschermd en dus beter vervoerbaard, de standposities werken zoals verwacht en maken zowel het typen als media consumptie fijner. De gebruikte materialen hadden wat mij betreft iets luxer gemogen maar zijn geen dealbreaker. Het plastic is vrij dik en dus liggen de knoppen redelijk diep verzonken. Een bekende compromis tussen bescherming en bruikbaarheid. De afwerking van de hoes is helaas niet van het hoogste niveau. Lijmresten en sporen van het ‘gietproces’ van het plastic zijn duidelijk zichtbaar, maar zeker na wat gepulk is ook dit geen dealbreaker.

De GeckoCover voor de Galaxy Note 10.1 kan besteld worden op de website van GeckoCovers. We zullen deze hoes binnenkort weer weggeven, hou de site in de gaten voor meer informatie.

Bekijk de productpagina van de Samsung Galaxy Note 10.1 voor meer informatie over de tablet zelf.

 • Delen:

Reacties

 1. yarni
  30 september, 2012 om 14:15

  hallo, ik vroeg me af of het scherm automatisch aan/uit gaat als je een case opent/sluit? als het antwoord nee is, kan je dit dan met een andere case?

  • Sam Rijver
   30 september, 2012 om 14:17

   Zover ik weet zitten er geen magneten in de Samsung. Dus wat jij wilt is niet mogelijk met deze of een andere case.

   • yarni
    30 september, 2012 om 14:19

    Dat is spijtig, want in de “goedkope” nexus 7 is dit mogelijk en dan in de “dure” galaxy note 10.1 niet.

 2. moon
  28 december, 2012 om 23:25

  al zoekend kan ik niet vinden waar precies deze hoes te koop is, ook niet op de site van GeckoCover…. jammer, heel jammer. De hoes en posities van de tablet door deze hoes lijken me juist prima om mee te werken en te kijken. Ik hoor graag een koopadres.

  met vriendelijke groet,
  Moon

  • Martijn Chel
   29 december, 2012 om 0:41

   Als je op de website van Geckocover kijkt onder het kopje ‘Galaxy Tab’ dan zie je de cover staan bij de Galaxy Note 10.1.

  • Hoesje4Samsung
   08 februari, 2013 om 15:40

   Beste Moon,

   Neem eens een kijkje op onze site, misschien vindt u hier een tablet hoes naar wens.

   http://hoesje4samsung.nl/samsung-tablet-hoesjes

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.