Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Mofi ‘Androidhoes’ sleeve voor de Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2012, 12:18 CategorieAccessoire reviews

Mocht je gisteren als een van de weinige Nederlanders een Nexus 7 hebben kunnen bemachtigen dan ben je nu vast op zoek naar een bijpassende accessoire. Eerder hebben we al uitgebreid gekeken naar de Ultimate SleeveCase die maximale bescherming biedt en de DODOcase die je tablet omtovert tot een elegant boek. Vandaag kijken we naar de speelsere Mofi Androidhoes.

Mofi Androidhoes – Design

De Androidhoes van Mofi is een opvallende accessoire voor je Nexus 7. De sleeve kan in verschillende kleuren besteld worden (o.a. groen, wit, bruin en roze) en is aan de voorzijde voorzien van met lasers ingesneden Android logo’s. De achterzijde is middels dezelfde techniek voorzien van het logo van Mofi. Rondom de sleeve bevindt zich een ritssluiting waarmee de accessoire gesloten kan worden. De buitenzijde is gemaakt van ‘soft touch microfiber’, een stof die volgens de fabrikant maximale bescherming moet bieden. De binnenzijde is gevuld met een laagje foam waardoor de tablet stevig in de sleeve moet blijven zitten en het display optimaal beschermd wordt.

Of het een mooie sleeve is laat ik wat in het midden, dat mag je voor jezelf beantwoorden. De Android logo’s zijn in ieder geval netjes verwerkt in de microfiber laag aan de buitenzijde en de fabrikant geeft je zelfs levenslange garantie op het niet vervagen van deze logo’s. Het plaatsen van de tablet in de sleeve gaat zonder problemen, al zit er nog wat ruimte aan de zijden. De tablet heeft dus in de hoes ruimte over om te bewegen.

Mofi Androidhoes – Gebruik

Kwaliteit

De buitenzijde van de sleeve is van redelijke kwaliteit, het ziet er netjes uit en de stiksels zijn fraai weggewerkt. Nou is de buitenzijde qua uiterlijk natuurlijk het belangrijkst, dus dat zit wel goed. De binnenzijde is iets waar je minder naar zult kijken en dat ziet er dan ook gelijk een stuk goedkoper uit. Het is absoluut netjes afgewerkt maar de beige (rokerig wit zelfs) kleur van het foam had wel een likje verf mogen krijgen. De foamlaag lijkt ook wat aan de dunne kant voor een optimale bescherming, iets waar ik hieronder op terugkom.

Stoten en vallen

De Androidhoes is geen multifunctionele accessoire waarmee je de Nexus 7 in verschillende hoeken of standen kunt zetten, de sleeve is puur ontwikkeld ter bescherming van je tablet terwijl je onderweg bent. Dit brengt me ook meteen op het eerste puntje van kritiek. De bescherming is naar mijn idee namelijk minimaal wanneer het aankomt op stoten en vallen. Het dunne laagje foam aan de binnenkant en de dunne microfiber laag aan de buitenzijde bieden te weinig bescherming om tegen een stoot te kunnen wanneer je tablet van tafel zou vallen of uit je tas zal vallen.

Daarbij heeft een tablet vaak de neiging om met een hoek of zijde de grond eerst te raken en hier zit bij deze sleeve de ritssluiting. Daar is de bescherming het minst want de laag foam of de microfibers bevinden zich alleen aan de platte zijden en één van de lange zijden. Ik heb natuurlijk even geprobeerd de tablet met hoes vanaf een centimeter of 20 met een hoek en de onderzijde op tafel te laten vallen en uit het geluid van de aanraking met de tafel kun je al opmaken dat de tablet nogal wat risico loopt.

Krassen en vuiligheid

Waar de bescherming voor wat betreft stoten en vallen niet optimaal is, is de bescherming voor krassen en vuiligheid een positief punt. De binnenzijde van de sleeve is uitgerust met zacht foam waardoor het risico van krassen op je display of op de behuizing zeer klein is. Door de ritssluiting is je tablet afgesloten van alle vuiligheid die je onderweg tegen zou kunnen komen.

Sluiting

Hoewel de ritssluiting helpt je tablet te beschermen tegen vuiligheid en andere invloeden brengt deze een extra nadeel met zich mee, voornamelijk wanneer er door de fabrikant niet voldoende aandacht aan gegeven is. Een mindere ritssluiting herken je vaak aan het lastig sluiten (haperen) van de rits en het vastzitten van de rits door stukjes stof die niet voldoende afstand tot de rits hebben. Nou heb ik van het eerste punt geen last, maar wel valt me op dat in de hoeken het sluiten 5 van de 10 keer lastig gaat doordat er weer een stukje stof tussen de rits zit. Niet alleen is dit irritant wanneer je de sleeve snel wilt sluiten, ook betekent dit dat je op een gegeven moment de stof gaat scheuren, of erger nog, de rits beschadigt. Dit laatste heb ik overigens nog niet ervaren maar is een logisch gevolg van het probleem met de rits.

Mofi Androidhoes – Conclusie

Ik heb de Androidhoes natuurlijk een tijdje met me meegedragen en er weinig problemen mee ondervonden. Nou is dat natuurlijk positief, maar de reden dat ik er weinig problemen mee ondervonden heb komt deels door het feit dat ik toch voorzichtiger met de tablet en sleeve omgesprongen ben dan dat ik met bijvoorbeeld de Ultimate SleeveCase deed. Deze mag dan het driedubbele kosten van de Androidhoes, het gevoel van bescherming is ook driedubbel zo groot.

Met de kwaliteit van de Androidhoes is het redelijk gesteld, al het er wat meer aandacht aan de ritssluiting besteed mogen worden. Qua uiterlijk is er ook weinig mis met deze sleeve en voor veel mensen zal dit dan ook een fraaie accessoire voor de Nexus 7 zijn.

Alles bij elkaar genomen is de bescherming het punt waar de meeste aandacht naar uitgaat, voornamelijk omdat dit juist de functie van deze sleeve is. Wat deze bescherming betreft hoef je geen topper te verwachten. Er zijn betere opties die wellicht wat meer kosten maar je wel de zekerheid van een goed beschermde tablet (in alle situaties) geven. De Androidhoes biedt een goede bescherming tegen krassen en vuil maar heeft zijn beperkingen wanneer het aankomt op stoten en vallen.

Natuurlijk is de prijs ook een belangrijk onderdeel en dit is dan ook het punt waarop de Androidhoes het van vele andere sleeves zal winnen. De sleeve heeft namelijk een aantrekkelijke prijs van 24,95 euro. Wanneer je kan leven met de hierboven genoemde beperkingen kun je voor weinig geld een fraaie accessoire voor je Nexus 7 aanschaffen.

De Mofi Androidhoes is te koop bij onder meer Budgethoesjes.nl. Zij hebben ons het review-exemplaar ook ter beschikking gesteld.

Bekijk ook onze uitgebreide review van de ASUS Nexus 7. 

 • Delen:

Reacties

 1. mant
  18 september, 2012 om 12:06

  Nexus is ook te koop bij coolbleu

  • Martijn Chel
   18 september, 2012 om 12:07

   Jep, zie homepage.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.