Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Noreve lederen case voor de Google Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2012, 16:31 CategorieAccessoire reviews

De Nexus 7 tablet van Google en ASUS is één van de meest populaire Android tablets van dit moment en daarom schenken we ook aardig wat aandacht aan accessoires voor dit model. Eerder keken we onder meer naar de Ultimate SleeveCase en de DODOcase. Vandaag kijken we naar een zeer chique lederen case van het bedrijf Noreve uit Saint-Tropez.

Nou zegt het waarschijnlijk al genoeg dat het bedrijf uit Saint-Tropez komt. De accessoire heeft namelijk een zeer chique lederen uiterlijk, is compleet met de hand gemaakt en kost ook aardig wat in vergelijking met andere accessoires. Maar, is de leather case dit geld waard?

Noreve Nexus 7 leather case – Design

Voordat we over het design van de case zelf beginnen moet ik  toch wat kwijt over de verpakking. Noreve weet er namelijk wel een aantrekkelijk pakket van te maken. De case zit verpakt in een rood/zwarte doos met daarop het logo van Noreve en een afbeelding van een kerk. Het geheel doet denken aan de doosjes waarin je sieraden geleverd krijgt. Kortom, dat belooft veel goeds. Toch is dat nog niet alles want zodra je de doos opent komt er een rode opbergtas te voorschijn. Ook hierop is het logo van Noreve te vinden en de tas kan middels touwtjes gesloten worden. Voordat je de case zelf nog gezien hebt krijg je in ieder geval al een gevoel van kwaliteit.

Maar, de case zelf is natuurlijk het belangrijkst. Laat ik voorop stellen dat de leather case voor de Nexus 7 in verschillende designs en kleuren besteld kan worden. Ik had helaas geen controle over het design dat ik toegestuurd kreeg dus reken me daar niet op af. Het design is onderdeel van de Perpétuelle Couture Selection en beschikt over een voorzijde met zachte kussentjes die door stiksels een ruitvorm gekregen hebben. Het materiaal is kalfsleer en voelt in ieder geval zacht en hoogwaardig aan. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een van de egale oppervlakken, dit design komt op mij namelijk wat kitscherig over.

Niet alleen de voorzijde is gemaakt van leer, de complete case is uit dit materiaal vervaardigd. Daarnaast is de case helemaal met de hand gemaakt in Frankrijk. Beide elementen zie je gelijk terug. Het geheel voelt stevig aan en ziet er kwalitatief hoogwaardig uit. De binnenzijde is wellicht niet het mooiste element van de case; je vindt hier namelijk het logo honderden keren herhaald wat het wat druk maakt. Wel positief is dat men alle knoppen en belangrijke poorten toegankelijk heeft gemaakt door een deel van de case uit te snijden. Zo kun je de Nexus 7 eenvoudig opladen wanneer deze in de case zit en heb je ook geen problemen met het aan- of uitzetten van de tablet. Onderaan op de achterzijde bevindt zich ook een opening voor de speakers.

Noreve Nexus 7 leather case – Gebruik

De leather case voor de Nexus 7 is geen case die je tablet tegen alles zal beschermen, maar voor het dagelijkse gebruik is de bescherming meer dan voldoende. De case is perfect op maat gemaakt voor de Nexus 7 waardoor deze er als gegoten in past. Eigenlijk schuif en klik je de tablet er zelfs in waardoor deze niet of nauwelijks kan bewegen en deze er dus ook niet uit zal vallen. De sluiting is een omgebogen rand van de case (van de voorzijde) en doordat deze om de rand van de tablet klapt wanneer je de case sluit zit de tablet goed opgeborgen. Je moet zelfs wat moeite doen om de case weer open te krijgen. Middels het drukken op de achterzijde schiet de linkerzijde van de tablet omhoog. Qua basis bescherming zit het dus wel goed, zeker wat betreft de bescherming van het display. Toch moet je niet verwachten dat wanneer de tablet met case op de grond valt je geen blijvende schade zult terugzien.

Wat betreft het gebruik is er echter nog een interessant punt. De case is namelijk geen standaard case die je op één manier kunt gebruiken. Het is mogelijk de achterzijde van de case om te vouwen waardoor je de tablet in landscape modus kunt zetten voor het kijken van bijvoorbeeld een film. Op zich is dit fraai in elkaar gezet maar het omvouwen van de achterzijde wanneer de tablet in de case zit is wat lastig. Je kunt de linkerzijde van de tablet omhoog duwen door op de achterzijde te drukken maar dat gaat soms wat stroef. Eenmaal omgevouwen kun je de tablet ‘vast’ zetten via een van de gleuven aan de binnenzijde van de voorzijde van de case. Dit zorgt ervoor dat de tablet redelijk stabiel staat. Zelfs wanneer je met je vingers op het display werkt zal de tablet nauwelijks bewegen.

Toch zit er ook een nadeel aan het omvouwen van de lederen achterzijde. Deze is eenvoudig terug te vouwen aangezien leer redelijk flexibel is, maar de achterzijde wordt er niet mooier door. Het lijkt alsof er wat lucht onder het leer komt waardoor je een soort bubbel-effect krijgt. Het is geen groot nadeel en het valt niet bijzonder goed op, maar voor het geld wat je voor de case betaalt zie ik het toch als een imperfectie.

Een andere feature die we ook bij de DODOcase tegenkwamen is het automatisch inschakelen en uitschakelen van het display. In de sluiting van de case zit een magneet verwerkt die communiceert met een magneet in de Nexus 7. Hierdoor wordt het display automatisch ingeschakeld wanneer je de case opent en uitgeschakeld zodra je de case dichtklapt.

Review video

Noreve Nexus 7 leather case – Conclusie

Over het algemeen is mijn indruk na het gebruik van de case vrij positief. De case is zeer netjes afgewerkt, heeft een hoogwaardige uitstraling en biedt de landscape feature die zeer handig is. De sluiting werkt naar behoren, de tablet zit behoorlijk vast in de case en je krijgt een redelijk goede bescherming voor tijdens het dagelijkse gebruik van je tablet. De bubbels die na het omvouwen van de achterzijde ontstaan en het wat lastig omvouwen van de achterzijde wanneer de tablet in de case zit zijn kleine punten van kritiek. Daarbij is het mijn advies goed na te denken of dit specifieke design wel wat voor je is.

Natuurlijk mag ook de prijs niet onbesproken blijven. De leather case voor de Nexus 7 kost namelijk 59,99 euro (geen verzendkosten!) en dat is niet mis voor een accessoire die je bij een 250 euro kostende tablet moet kopen. Is de accessoire dit geld waard? Als je op zoek bent naar high-end kwaliteit en een chique design, gecombineerd met een redelijk goede bescherming en de landscape mogelijkheid, dan zou dit een ideale case kunnen zijn. Toch denk ik dat er heel wat goedkopere cases zijn die dezelfde mogelijkheden bieden maar waarbij het wellicht wat ontbreekt in vakmanschap en kwalitatief hoogwaardige materialen. Het is maar net of dit belangrijke factoren zijn bij de zoektocht naar een nieuwe case.

Meer informatie over de Noreve Nexus 7 leather case vind je op de website van Noreve.

Bekijk ook onze uitgebreide review van de ASUS Nexus 7. 

 • Delen:

Reacties

 1. Chris
  29 september, 2012 om 17:59

  Geen weggeefactie helaas? :p

  • Martijn Chel
   29 september, 2012 om 18:14

   Ik zal je verklappen dat we morgen twee accessoires voor de Nexus 7 weggeven :)

 2. Chris
  29 september, 2012 om 23:52

  Zal zeker dan even meedoen!

 3. aciddoc
  30 september, 2012 om 1:01

  heb voor de lg hd4 een case van ze ,de Q vind ik persoonlijk erg goed ,ook belangrijk er zijn geen verzend kosten

  heb voor een tablet hogere prijzen gezien die minder waren afgewerkt.
  dus de is wel hoog maar daar krijg je wel wat voor terug :-)

  • aciddoc
   30 september, 2012 om 1:04

   prijs hoort er nog tussen ,bij regel dus de…..
   helaas geen edit mmogelijkheid

   • Martijn Chel
    30 september, 2012 om 2:40

    Dat is inderdaad wel een belangrijk punt, zal het toevoegen.
    Wat betreft de edit mogelijkheid; die komt bij versie 2.0 van de site. Nog even geduld! :)

 4. Ronajon
  30 september, 2012 om 11:59

  wanneer is de nexus7 weer te koop? de meeste winkels hebben ‘m niet meer

  • Martijn Chel
   30 september, 2012 om 12:32

   Helaas nu nergens zo te zien. Ik hoop echt dat men binnenkort met een redelijke voorraad komt want dit is belachelijk.

   • Ronajon
    30 september, 2012 om 14:24

    — Sorry, maar dat was een SPAM reactie —

 5. tim
  01 oktober, 2012 om 12:05

  Prima review. Een opmerking, goed dat de reviewer kritisch is, maar ten aanzien van de vouw in de achterkant is het logisch dat je daar gebruikssporen gaat zien. Leer is organisch materiaal en zal altijd veranderen van structuur na gebruik. Kijk bijvoorbeeld naar de neus van nette schoenen (van bommels/van liers). Daar los je dat op met een spanner, maar geheel voorkomen gaat niet. Wanneer de case van kunststof was geweest dan was het kritiekpunt meer terecht.

  • Martijn Chel
   01 oktober, 2012 om 13:45

   Ha Tim,
   Ik snap wat je bedoelt maar toch vind ik het lelijk en is het iets waar je rekening mee moet houden, vandaar dat ik het vermeld. Leer heeft z’n voor- en nadelen :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.